Persbericht

Beequip financiert dubbeldeksbussen voor het openbaar vervoer

Rotterdam, 12 december 2017, 12 december 2017

Hypermoderne ‘dubbeldekkers’ van TCR gaan rijden voor Connexxion op lijn 346 tussen Haarlem en Amsterdam-Zuid

Beequip Equipment Finance houdt het openbaar vervoer op gang met de financiering van 18 hypermoderne dubbeldeksbussen van TCR. TCR is een vervoersonderneming, die binnen de concessie van OV-bedrijf Connexxion zal gaan rijden. De bussen, die sinds 10 december rijden op lijn 346 tussen Haarlem en Amsterdam-Zuid, zijn hard nodig om de groeiende passagiersstroom aan te kunnen. De structurele inzet van dubbeldekkers door een busmaatschappij is een primeur in Nederland.
Reden voor Connexxion om de hoogte in te willen zijn de toch al overvolle wegen in Nederland. Nieuw is niet alleen de extra laag, maar ook het feit dat de dubbeldekkers geen staplaatsen hebben. Staan is namelijk niet veilig op de grote delen van de route waarop de bussen 100 kilometer per uur mag rijden.

Primeur met maatschappelijk doel

“Het stemt ons trots dat we samen met onze zeer gewaardeerde klant TCR niet alleen Connexxion helpen, maar ook bijdragen aan een maatschappelijk doel,” zegt Cor Telleman, accountmanager bij Beequip. De deal was voor Beequip de eerste met een bestaande klant waarbij nieuw materiaal gefinancierd werd voor het openbaar vervoer. “Helpen bij het waarmaken van innovatieve oplossingen doen we sowieso graag. Dat het hier om een landelijke primeur gaat is extra mooi.”

“De samenwerking met Beequip was bijzonder prettig,” zegt Cees Hage, eigenaar van TCR. Zijn bedrijf is als onderaannemer van Connexxion verantwoordelijk voor het project. “Als onderaannemer moet je zoveel zaken regelen dat vlot samenwerken onmisbaar is. Beequip is daarvoor de perfecte partij. Zij weten waar ze het over hebben, kunnen snel schakelen en denken in oplossingen in plaats van problemen,” aldus Hage. “Binnen drie weken was alles rond. Daardoor kunnen reizigers tussen Haarlem en Amsterdam-Zuid nu genieten van de meest comfortabele bussen in het Nederlandse openbaar vervoer.”

Reizen in stijl

Naast een verdubbeling van het aantal zitplaatsen – 86 tegenover 44 – bieden de nieuwe dubbeldeksbussen reizigers het nodige extra comfort. Zo hebben alle zitplaatsen leeslampjes en USB-oplaadpunten en heeft de gehele bus gratis wifi. Dankzij een zitplaatsindicator zien reizigers al vanaf de buitenkant hoeveel zitplaatsen nog vrij zijn in de bus.

Hypermoderne ‘dubbeldekkers’ van TCR gaan rijden voor Connexxion op lijn 346 tussen Haarlem en Amsterdam-Zuid  

Over Beequip

Beequip is in 2015 opgericht door Giel Claes, Peter Loef en Joris Linders in samenwerking met NIBC Bank. Voorheen was het drietal werkzaam bij o.a. Pon Holdings en ABN AMRO Lease, grote spelers in de markt van equipment en leasing. Beequip biedt leaseoplossingen voor zowel nieuw als gebruikt materieel, met name in de sectoren agri, bouwmachines, containers, energie, grondverzet, havenequipment, heftrucks, kranen, transport, recycling en pontons. De doelstelling van Beequip is om het MKB als de motor van de Nederlandse Economie te laten groeien.