Beequip home
Bereken je lease
Blog

Beequip

4 April 2017

Beequip financiert voor 135 miljoen euro aan equipment in eerste jaar

135 miljoen

Leasemaatschappij Beequip heeft een vliegende start gemaakt door in het eerste jaar bijna 700 leaseovereenkomsten af te sluiten. De contracten vertegenwoordigen een gezamenlijke waarde van 135 miljoen euro.

In totaal sloot Beequip in het eerste jaar met 22 werknemers voor ruim 80 ondernemingen leasecontracten af. Beequip signaleert dat de markt in beweging is en dat steeds meer MKB-ondernemers kiezen voor leaseoplossingen met gebruikt materieel. Het bedrijf speelt hierop in met flexibele sale & lease back-oplossingen. Samen met de equipmentkennis is dit voor ondernemers reden genoeg om voor Beequip te kiezen.

Kennis van materieel

“Onze werkwijze is duidelijk de verklaring voor dit succes,” zegt Joris Linders, één van de oprichters van Beequip. “Bij Beequip staat equipment voorop. Dat betekent dat wij bij elk bedrijf eerst kijken naar de waarde van hun huidige machines en dan pas naar de financiële kracht. Daarin wijken we af van traditionele financieringspartijen.’’ De kennis van gebruikt materieel is de grote kracht van het bedrijf, voegt Giel Claes toe. “Wij hebben lease-officers met veel materieelkennis in huis. Daardoor kunnen wij ook gebruikt materieel financieren.”

Verdere groei in 2017

Medeoprichter Peter Loef blijft nuchter onder het succes van zijn onderneming: “Dit is natuurlijk een geweldige stap in de goede richting, maar we laten het hier niet bij. In 2017 gaan we twee keer zo hard ons best doen om onze klanten nog beter te helpen met behulp van nieuwe technologieën.’’

"Bij Beequip staat equipment voorop. Dat betekent dat wij bij elk bedrijf eerst kijken naar de waarde van hun huidige machines en dan pas naar de financiële kracht. Daarin wijken we af van traditionele financieringspartijen.’’
Giel Claes
Co-founder & partner

Over Beequip

Beequip is in 2015 opgericht door Giel Claes, Peter Loef en Joris Linders in samenwerking met NIBC Bank. Voorheen was het drietal werkzaam bij o.a. Pon Holdings en ABN AMRO Lease, grote spelers in de markt van equipment en leasing. Beequip biedt leaseoplossingen voor zowel nieuw als gebruikt materieel, met name in de sectoren agri, bouwmachines, containers, energie, grondverzet, havenequipment, heftrucks, kranen, transport, recycling en pontons. De doelstelling van Beequip is om het MKB als de motor van de Nederlandse Economie te laten groeien.

Deel dit artikel
Lees verder
Bekijk alles

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuws, producten en activiteiten rondom Beequip.

We vinden jouw privacy belangrijk. Lees onze privacyverklaring