Beequip financiert 1000 contracten 15 maanden na kick-off

25 april 2017

Equipment leasemaatschappij Beequip heeft de magische grens van 1000 leasecontracten bereikt. Na een vliegende start in 2016 met bijna 700 contracten zet de groei van Beequip onverminderd door. In 2017 zijn er in het eerste kwartaal van 2017 ruim 300 leasecontracten afgesloten.

De 1000 contracten vertegenwoordigen een gezamenlijke waarde van ruim 160 miljoen euro. Beequip is een Rotterdams bedrijf dat zich richt op de financiering van zwaar materieel in de bouw, logistiek, infra, agri en grondverzet. Er werken momenteel 25 medewerkers.

De crisis voorbij?

Ondanks dat de crisis voorbij is, hebben steeds meer ondernemers moeite met het vinden van financiering – vooral in het mkb. Aan hun prestaties ligt het zelden: ze krijgen opdrachten genoeg, de weg naar groei ligt wagenwijd open. Toch is het lastig om een partij te vinden die de gezochte investering financiert. “Bij Beequip kijken we eerst naar de waarde van het materieel en dan pas naar de financiële kant van het bedrijf. Op die manier zijn er meer financieringsmogelijkheden,” zegt Peter Loef, directeur bij Beequip.

Lagere leasekosten

Beequip werkt op basis van ‘equipment first’: eerst kijken naar de waarde van het equipment, daarna pas naar de financiële resultaten. Het equipment dient als basis voor de financiering. Heeft de onderneming een paar slechte jaren achter de rug waardoor de cijfers tegenvallen, dan adviseert Beequip om voor gebruikt materieel te kiezen. Net als bij auto’s is zulk materieel in goede staat, maar is ‘de kop’ er al vanaf. Dat resulteert in lagere leasekosten voor de klant en een beter risico voor ons. Bovendien presteren gebruikte machines vaak nog als nieuw, zeker als ze slechts een paar jaar oud zijn. Met een lease-oplossing kan de ondernemer sneller groeien.

Verdere stappen in 2017

“Wij zien voldoende mogelijkheden om innovatie en groei in het mkb te blijven ondersteunen,” zegt Loef. Het leasen van goed onderhouden materieel levert voor alle betrokken partijen voordelen op. “Bijvoorbeeld door een sale & lease back contract af te sluiten op de bestaande vloot. Hierdoor komen liquiditeiten vrij die het bedrijf direct kan gebruiken voor investeringen.”

“Ondernemers willen flexibele leasecontracten, heldere afspraken en snel en duidelijk antwoord. Bij Beequip begrijpen we dit maar al te goed. Onze lease-officers hebben veel materieelkennis in huis en weten precies wat ondernemers nodig hebben,” aldus Loef.

“Ondernemers willen flexibele leasecontracten, heldere afspraken en snel en duidelijk antwoord. Bij Beequip begrijpen we dit maar al te goed. Onze lease-officers hebben veel materieelkennis in huis en weten precies wat ondernemers nodig hebben,”

Peter Loef

Over Beequip

Beequip is in 2015 opgericht door Giel Claes, Peter Loef en Joris Linders in samenwerking met NIBC Bank. Voorheen was het drietal werkzaam bij o.a. Pon Holdings en ABN AMRO Lease, grote spelers in de markt van equipment en leasing. Beequip biedt leaseoplossingen voor zowel nieuw als gebruikt materieel, met name in de sectoren agri, bouwmachines, containers, energie, grondverzet, havenequipment, heftrucks, kranen, transport, recycling en pontons. De doelstelling van Beequip is om het MKB als de motor van de Nederlandse Economie te laten groeien.