Bauma 2019: Bouwen aan relaties in de bouw

12 april 2019

Ontbijten met een broodje braadworst en weer door naar de volgende hal of een buitenstand: zo begin je je dag op Bauma 2019 in München. Bauma is de grootste vakbeurs voor de bouw ter wereld. Aan bouwmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen, hijs- en hefwerktuigen geen gebrek. Beequip was de hele week aanwezig. Grondverzetexpert Rik vertelt.

Rik, hoe is de sfeer daar?

“Behoorlijk druk! Er lopen hier bezoekers rond vanuit de hele wereld, van CEO’s tot machinisten of juist gezinnen die er een dagje uit van maken. Het terrein is gigantisch en overal staan stands die bezet zijn door bouw- en constructie leveranciers die uitpakken met de nieuwste modellen. Er zijn ook demonstratie shows van alle mooie machines en iedereen om me heen is bezig met foto’s, filmpjes en selfies maken. Daarnaast merk je echt dat je in Duitsland bent: om 10:00 wordt het eerste biertje opengetrokken.”

Waarom ga je naar Bauma?

“In een relatief korte tijd kunnen we veel leveranciers en eindklanten spreken en elkaar in een informele setting beter leren kennen, zoals Caterpillar, Komatsu, Hitachi, Liebherr, Volvo, Doosan en Mecalac. Met elkaar kunnen we alle mooie machines bekijken, eten, drinken en natuurlijk meer vertellen over Beequip.”

"Wat Beequip aantrekkelijk maakt is dat we verder kijken dan bedrijfscijfers en daardoor ook starters kunnen helpen aan een graafmachine of een klant die een paar zware jaren achter de rug heeft. Deze oplossingen van Beequip kunnen we op Bauma onder de aandacht brengen.”

Rik van Hal, Grondverzet expert bij Beequip

Wat kan Beequip dan betekenen voor deze mensen?

“Beequip is financier van groot materieel in onder andere de bouw. Naast nieuwe machines financieren we ook met name gebruikt materieel en hebben we flexibele leaseoplossingen voor mkb-ondernemers. Op Bauma spreken we nieuwe potentiele leveranciers die Nederlandse eindklanten hebben. Wat Beequip aantrekkelijk maakt is dat we verder kijken dan bedrijfscijfers en daardoor ook starters kunnen helpen aan een graafmachine of een klant die een paar zware jaren achter de rug heeft. Deze oplossingen van Beequip kunnen we op Bauma onder de aandacht brengen.”