5x leasen: de beste tips & tricks

5 februari 2020

Een financiering kan best ingewikkeld zijn. De afgelopen jaren hoor je zoveel over leasen, dat het misschien soms gek voelt om je af te vragen wat de tips & tricks zijn. Iedereen weet dat toch wel?! Maar zo gek is dat niet, want die vraag krijgen wij dagelijks aan de telefoon. Daarom delen we onze tips graag met je!

#1 Sale and Lease Back

Heb jij als ondernemer geld nodig? Grote kans dat je dit al hebt, maar dat het ‘vast’ zit. Namelijk in jouw machines. Met sale- en lease back op dit tweedehands materieel kun je dit geld vrij maken. Je verkoopt jouw machine(s) aan de leasemaatschappij en leaset deze vervolgens direct terug. Op deze manier maak je snel kapitaal vrij voor je bedrijf. Voor de lease betaal je een vast bedrag per maand en met de verkoopopbrengst kun je andere investeringen doen.

#2 Financiële Speelruimte

Leasing wordt gebruikt om investeringen te doen die je niet in één keer kunt betalen. Ook als je het bedrag wél vrij hebt, kan het handig zijn om geld vrij te houden voor andere investeringen, bijvoorbeeld in mensen en systemen in plaats van machines. Door te leasen houd je financiële speelruimte.

#3 Eigendom

Twijfel je tussen huren of leasen? Als je vaak dezelfde machine nodig hebt dan kun je aan huren veel geld kwijt zijn. Leasen kan vaak voor een maandbedrag waarvoor je twee of drie dagen kunt huren. En het voordeel: aan het einde van de looptijd van de lease zijn de spullen van jou. Daar kun je als huurder alleen maar van dromen!

#4 Gebruikte Machines

Wist je dat leasen niet alleen voor nieuw materieel maar ook voor gebruikte machines mogelijk is? Als jij snel een machine nodig hebt dan kunnen de levertijden op nieuwe machines je flink in de weg staan. Het productieproces duurt nu eenmaal lang. Gebruikte machines zijn vaak direct beschikbaar en bovendien scheelt het in de maandlasten van je lease, omdat ‘de kop er al af is’.

#5 Keuze Vrijheid

In de machine die je gaat leasen ga je waarschijnlijk veel tijd doorbrengen. Je hebt dan waarschijnlijk ook een grote voorkeur voor welke machine dit gaat worden: het merk, type en de eventuele opbouwen en accessoires. Geen zorgen: ga je leasen, dan mag je dit helemaal zelf weten. De leasemaatschappij koopt de machine voor jou die jij zelf hebt samengesteld en uitgekozen.

Ook weten wat jouw opties zijn als starter? Bereken je leaseprijs in onze leasecalculator. Je kunt bij ons terecht voor de financiering van zwaar materieel, neem een kijkje op onze website waar je  onder andere specifiek kunt kijken naar verreikers leasen, vrachtwagens leasen of graafmachines leasen.