Minikraan
leasen

Jij weet wat je nodig hebt,
wij regelen de financiering

Bereken direct je leaseprijs

Minikraan leasen voor je bedrijf?

Wanneer je een minikraan wil aanschaffen, kan dat een flinke aanslag op de bedrijfskas zijn. Hierom stellen ondernemers de investering vaak uit. Dat is zonde. Je kunt namelijk ook in termijnen betalen wanneer je kiest voor leasen. Zo kun je nu met de nieuwe of gebruikte minikraan aan de slag, terwijl je liquiditeit behoudt.

Het werkt zo: met leasen betaal je een vast maandbedrag voor een vooraf afgesproken periode. En aan het einde van de leaseperiode kun je volledig eigenaar van de minikraan zijn. Tegelijkertijd houd je financiële speelruimte over om te gebruiken voor andere investeringen. Zo kun jouw onderneming blijven groeien.

Onze expert

Job Maliepaard

010 808 2696

job.maliepaard@beequip.nl

Job Maliepaard is Sales Officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor grondverzet, bouwmachines, landbouwmachines, recycling, metaalbewerking, energie, heftrucks en schoonmaakmachines.

Wat zijn de voordelen van een minikraan leasen?

Leasen werkt zo: je betaalt een vaste maandprijs voor een vooraf afgesproken periode. Deze maandprijs wordt gebaseerd op de prijs van de minikraan en de looptijd van de lease. Aan het einde van de leaseperiode kan de minikraan volledig jouw eigendom zijn.

Zo kun je meteen met de minikraan aan de slag die je op het oog hebt, en loop je geen opdrachten mis. Bovendien houd je kapitaal over voor andere investeringen, waardoor je bedrijf kan blijven groeien.

Waarom een minikraan leasen bij Beequip?

Bij Beequip is een minikraan leasen eenvoudig geregeld. Door kennis van het vak kunnen we eenvoudig de waarde van de minikraan bepalen, en hierop de lease baseren. Hierdoor is het bij Beequip ook geen enkel probleem om een gebruikte minikraan te leasen.

Bovendien denken we graag met je mee. We snappen dat je er vaak snel bij moet zijn, daarom kan een lease bij ons binnen 72 uur geregeld zijn. Bovendien helpen we je ook graag als je een starter bent, of wat minder goede jaren achter de rug hebt. Wij zeggen tegen een goed plan zelden nee.

Hoe snel kun je een minikraan leasen?

We hebben een gemotiveerd team, dat je snel zal helpen aan jouw nieuwe of gebruikte minikraan. ​Bovendien kunnen we door onze ‘equipment first’ aanpak heel snel handelen. Denk aan dagen in plaats van weken. Beequip gaat dus verder waar de bank stopt.

Nieuwe of gebruikte minikraan leasen?

De keuze voor een nieuwe of gebruikte minikraan is aan jou. Veel ondernemers denken dat een gebruikte minikraan geen optie is voor lease. Dat is een misvatting, we moedigen dit juist aan! Want een gebruikte minikraan leasen scheelt ontzettend in de maandlasten, terwijl de minikraan nog uitstekend werk levert. Slim ondernemen noemen we dat.

“Ik heb het altijd vreemd gevonden dat leasemaatschappijen bijna geen gebruikt materieel financieren. Beequip is wel echt een koploper daarin.”

Lees het klantverhaal

Minikraan leasen: kies de leasevorm die bij jou past

Het belangrijkste verschil tussen de leasevormen van gebruikte of nieuwe minikranen is of je er voor kiest het equipment wel of niet op eigen balans te zetten, en of je aan het einde van het lease termijn volledig eigenaar van het materieel wilt worden.

Financial lease

Wil je graag een minikraan leasen en wil je dat de kraan wel op jouw balans komt te staan, zodat je erop kunt afschrijven? Dan is een financial lease een goede optie. Bij financial lease komt het juridisch eigendom van de minikraan bij Beequip te liggen, terwijl jouw onderneming economisch eigenaar van de kraan wordt. Aan het einde van het leasecontract ben jij volledig eigenaar. Een zakelijke financial lease biedt dus meerdere voordelen.

Operational lease

Wil je een minikraan leasen, maar deze juist niet op de balans hebben? Dan is operational leasen de beste keuze. Bij een operational lease huur je de kraan namelijk van Beequip; wij zijn dan zowel juridisch als economisch eigenaar van het materieel. Aan het einde van de leaseperiode heb je een koopoptie. Omdat de mobiele kraan bij operational lease niet op de balans staat, is een betere balansverhouding mogelijk.

Sale & lease back

Als je zelf al een minikraan hebt, maar werkkapitaal vrij wilt maken, is de sale & lease back financieringsoplossing een uitkomst. Je verkoopt je kraan tijdelijk aan ons, zodat er kapitaal vrijkomt en je de minikraan kunt blijven gebruiken. Jij blijft economisch eigenaar, terwijl Beequip tijdelijk juridisch eigenaar wordt. Aan het einde van de leaseperiode gaat het juridisch eigendom automatisch weer over naar jouw onderneming.

Service van Beequip

Een minikraan, of ieder ander type kraan leasen, doe je simpel, flexibel en snel bij Beequip. Naast minikranen leasen, kun je bij ons ook een mobiele kraan leasen, of een ander soort kraan die jouw onderneming verder helpt. Neem contact met ons op en we gaan het voor je regelen.

Naast kranen kun je bij ons ook terecht voor o.a. hoogwerkers leasen, verreikers leasen of vrachtwagens leasen.