Sale & lease back

Je wil graag kapitaal vrijmaken voor je ondernemingzodat je investeringen kunt blijven doen of een moeilijke periode door kan komen. Veel kapitaal zit vast in het materieel dat je bezit. Sale & lease back kan dan een uitkomst zijn. Hiermee verkoop je je materieel tijdelijk aan Beequip en lease je dit weer terug. Zo maak je kapitaal vrij terwijl je ondertussen je machines, voer- of vaartuigen gewoon kunt blijven gebruiken. 

Wat is sale & lease back?

Onze expert

Job Maliepaard

010 808 26 96

job.maliepaard@beequip.nl

Job Maliepaard is Sales Officer bij Beequip en is onze specialist als het gaat om sale & lease back.

Sale & lease back uitleg

De naam zegt het eigenlijk al: met sale & lease back verkoop je materieel dat je al in bezit hebt aan de leasemaatschappij en lease je deze weer terug. Je sluit dus als het ware een lease af voor het materieel dat je al bezit. 

Wanneer je een sale & lease back afsluit dan ontvang je de dagwaarde van het materieel op je rekening, waardoor dit geld vrijkomt om investeringen te doen. Vanaf dat moment ga je maandelijkse leasetermijnen betalen totdat de leaseperiode is afgelopen. Zo kun je de liquiditeit van je onderneming vergroten terwijl je ondertussen je materieel gewoon blijft gebruiken.  

Sale & lease back voorwaarden

Je kunt bij Beequip terecht voor een sale & lease back aanvraag wanneer de totale dagwaarde van het materieel minimaal €50.000 euro is. De aanvraag mag wel uit meerdere objecten bestaan met een minimale dagwaarde van €15.000 per object.

Soms zijn er ook specifieke voorwaarden die verschillen per assetklasse, zoals een maximum aan aantal draaiuren of de kilometerstand. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor jouw onderneming te bespreken.

Waarom kiezen voor sale & lease back?

Met sale & lease back maak je kapitaal vrij. Dit kun je gebruiken voor onder andere: 

  • Het financieren van een bedrijfsovername; 
  • Groei, omdat je meer kunt investeren in debiteuren en voorraad; 
  • Dividenduitkering; 
  • Aflossing van kredietlijnen bij de bank; 
  • Investeringen in nieuwe machines of IT-systemen;
  • Aanbetalingen aan leveranciers. 

Sale & lease back voorbeelden

Veel ondernemers gingen je al voor en kozen voor sale & lease back om verschillende redenen. Lees hieronder klantverhalen van ondernemers die hun bedrijf verder hebben geholpen met behulp van herfinanciering.  

Klant verhaal

Bedrijfsovername financieren met sale & lease back

“Beequip heeft echt verstand van materieel. Als hun equipment expert Bernard een zaagmachine ziet, dan ziet hij waarde. En hij ziet wél dat we voor het dubbele van de waarde van de vrachtwagen aan verbouwingen aan de truck hebben gerealiseerd. Naast dat ze echt verstand hebben van materieel, zijn ze ook flexibel.”

Bekijk hier het hele klantverhaal -->

Hoe werkt herfinancieren bij Beequip?

Met sale & lease back verkoop je je materieel voor de dagwaarde aan Beequip en lease je vervolgens weer terug. Het materieel wordt als het ware je onderpand en jij betaalt in maandelijkse termijnen het afgesproken leasebedrag terug. Een sale & lease back aanvraag verloopt als volgt:

Stap 1: Aanvraag starten

Je laat ons weten welk materieel je wil gebruiken voor sale & lease back. Bijvoorbeeld via de lease calculator. Je ontvangt dan een indicatie van de maandelijkse leaseprijs. 

Stap 2: Lease opties bespreken

We bespreken telefonisch de details van je materieel en nemen je wensen door.

Stap 3: Dagwaarde bepalen

Met goede foto’s van het materieel en enkele specificaties komen we een heel eind. Met deze informatie kunnen we de actuele waarde bepalen, waarop wij onze offerte kunnen baseren.

Stap 4: Offerte goedkeuren en contract tekenen

Je ontvangt van ons een offerte met alle voorwaarden en onze taxateur komt langs om je materieel te bekijken. Dan kunnen we het contract opstellen. Na het tekenen van het contract is de leaseaanvraag rond.

Stap 5: Uitbetalen en terugbetalen

We betalen je het totaalbedrag en jij start met het betalen van je maandelijkse leasetermijn. Als aan het einde van het contract de laatste maandprijs en eventuele slotsom is betaald, wordt het juridisch eigendom weer aan jou overgedragen. 

 

Klant verhaal

Binnen 1 dag werkkapitaal om te groeien

“We waren echt verrast dat alles zo snel kon. Alles was binnen 1 dag geregeld en zo hadden wij weer de liquide middelen om ons bedrijf te laten groeien.”

Lees het hele verhaal

Sale & lease back: welke leasemogelijkheden zijn er?

In principe verstrekt Beequip alle sale & lease back oplossingen in een financial lease. In sommige gevallen is een operational lease ook bespreekbaar. Hieronder leggen we uit wat dit doet met het eigendom van jouw materieel. 

Sale & financial lease back

Financial lease is de meest voorkomende leasevorm voor zwaar materieel. Bij deze leasevorm ben jij als ondernemer de economische eigenaar en is de leasemaatschappij de juridische eigenaar. 

Het materieel staat dus op de balans van jouw bedrijf en je schrijft hierop af. Ook onderhoud en verzekering regel je zelf. Wanneer aan het einde van de looptijd van de lease de slotsom wordt betaald, wordt het juridisch eigendom weer aan jou overgedragen. 

Sale & operational lease back

Operational lease lijkt veel op huren. De leasemaatschappij koopt jouw materieel en vervolgens huur je het terug. De leasemaatschappij is hierbij zowel juridisch eigenaar als economisch eigenaar. 

Het materieel staat dus niet op de balans van jouw onderneming. Maar je blijft het materieel wel gebruiken gedurende de looptijd van de lease. 

Sale & lease back online berekenen

Via de online leasecalculator kun je gemakkelijk berekenen hoeveel kapitaal je kan vrijmaken met het materieel dat je bezit. Met daarbij een indicatie voor de maandelijkse leaseprijs die je daarvoor aan ons betaalt. Dit is geheel vrijblijvend.  

Je kunt natuurlijk ook altijd bellen voor vragen en advies op 010 – 340 08 44 of mailen naar sales@beequip.nl. 

Interesse in een andere leasevorm dan sale & lease back? 

Klant verhaal

Sale & lease back om een moeilijke tijd door te komen

“Sale & lease back geeft ons ademruimte om een paar maanden vooruit te kunnen. Het werkt heel fijn dat Beequip alles weet van materieel: ze hebben aan een half woord genoeg. Beequip is relatiegedreven, creatief en oplossingsgericht.”

Lees hier het hele klantverhaal --->