Snel kapitaal vrij maken voor je bedrijf met

Sale- en lease back bij Beequip

Jij verkoopt je machine aan ons en leaset deze vervolgens terug. Zo maak je werkkapitaal vrij voor groei.

Onze specialisten kennen het materieel waar je mee werkt en zetten dat vooraan in de financieringsoplossing. Door hun expertise kunnen we de dagwaarde van jouw machine bepalen. Beequip koopt jouw machine voor deze waarde en met deze verkoopopbrengst kun je andere investeringen doen. De opbrengst wordt omgezet in een lease voor een bepaalde periode en maandelijkse leasetermijn. Zo werkt Sale en Lease Back.

Onze expert

Bernard van Meer

06 18 30 25 73 010 340 08 44

bernard.vanmeer@beequip.nl

Bernard van Meer is lease officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor de agrarische sector en heftrucks.

Wat is Sale- en lease back?

​Door de verkoop van jouw machine aan ons maak je werkkapitaal vrij om te groeien, maar hou je toch de mogelijkheid om de machine te blijven gebruiken. Het economisch eigendom van de machine blijft bij jouw onderneming en staat dus ook op jouw balans. Het juridisch eigendom gaat aan het einde van de leaseperiode automatisch weer over naar jouw onderneming.

Waarom kiezen voor Sale- en lease back?

Eigenlijk maak je gebruik van de financiële kracht van je onderneming. Veel ondernemers hebben overwaarde in materieel vloot. Deze overwaarde maakt Beequip vrij in geld voor onder andere:

  • Het financieren van een bedrijfsovername
  • Werkkapitaal voor groei, want er zit meer geld in je debiteuren en voorraad
  • Eigen vermogen beschikbaar maken voor een dividenduitkering
  • Aflossing van kredietlijnen bij de bank
  • Investeringen in nieuwe machines of IT systemen
  • Aanbetalingen aan leveranciers

Hoe werkt Sale- en lease back?

De kracht van deze oplossing is zonder meer de snelheid en eenvoud. Allereerst waardeert Beequip jouw vloot op dagwaarde. Voor deze waarde kopen wij de machine(s). Met de verkoopopbrengst kun jij andere investeringen doen. De opbrengst wordt tegelijkertijd omgezet in een lease voor een bepaalde periode en maandelijkse leasetermijn. Samen met Beequip bepaal je of je deze maandtermijnen kunt betalen. Als de bank of een andere leverancier een pand- of eigendomsrecht op de machines heeft, moeten deze partijen een vrijgave van deze rechten geven. Als deze stappen doorlopen zijn tekenen we samen de koop- en leaseovereenkomst.

Klant verhaal

VZV Diamant

“Beequip heeft echt verstand van materieel. Als hun equipment expert Bernard een zaagmachine, dan ziet hij waarde. En hij ziet wél dat we voor het dubbele van de waarde van de vrachtwagen aan verbouwingen aan de truck hebben gerealiseerd.”