Snel kapitaal vrij maken voor je bedrijf met

Sale & lease back

De kracht van sale & lease back zit ‘m in de eenvoud: je verkoopt je materieel aan Beequip voor de dagwaarde en leaset het vervolgens terug.
Binnen enkele dagen heb je het geld op de rekening om te benutten voor jouw onderneming én je kan gewoon gebruik blijven maken van je machine, vaar- of voertuig.

Sale & lease back is mogelijk vanaf €50.000, maar mag bestaan uit verschillende objecten (minimale waarde €15.000). Heb je geld nodig voor je bedrijf? Bijvoorbeeld als bijdrage voor uitzonderlijke investeringen, zoals een overname of aankoop van vastgoed. Maar ook voor meer praktische doeleinden, zoals het betalen van een dure reparatie, het verduurzamen van je bedrijfspand of het opschalen in personeel. Benut de waarde van materieel en maak kapitaal vrij met sale & lease back.

Onze expert

Job Maliepaard

010 808 26 96

job.maliepaard@beequip.nl

Job Maliepaard is Sales Officer bij Beequip en is onze specialist als het gaat om sale & lease back.

Wat is sale & lease back?

Met sale & lease back verkoop je je materieel aan Beequip voor de dagwaarde en leaset deze vervolgens terug. Het materieel wordt als het ware je onderpand en jij betaalt in maandelijkse termijnen het overeengekomen lease bedrag terug. Sale & lease back is een administratieve handeling: de machines verlaten nooit jouw bedrijf. En aan het einde van de looptijd ben je ook juridisch weer eigenaar van je materieel, wanneer je kiest voor financial lease.

Waarom kiezen voor sale & lease back?

Eigenlijk maak je gebruik van de financiële kracht van je onderneming. Veel ondernemers hebben overwaarde in materieel vloot. Deze overwaarde maakt Beequip vrij in geld voor onder andere:

 • Het financieren van een bedrijfsovername
 • Werkkapitaal voor groei, want er zit meer geld in je debiteuren en voorraad
 • Eigen vermogen beschikbaar maken voor een dividenduitkering
 • Aflossing van kredietlijnen bij de bank
 • Investeringen in nieuwe machines of IT systemen
 • Aanbetalingen aan leveranciers

Is de dagwaarde van jouw vloot aanzienlijk hoger dan de onderliggende restant financiering of is de vloot helemaal financieringsvrij? Dan kun je de vloot of het financieringsvrije deel toerekenen aan een sale & lease back. Als de bank of een andere leverancier een pand- of eigendomsrecht op de machines heeft, moeten deze partijen een vrijgave van deze rechten geven. Bij Beequip denken we graag met je mee over de mogelijkheden.

Klant verhaal

Bedrijfsovername financieren met sale & lease back

“Beequip heeft echt verstand van materieel. Als hun equipment expert Bernard een zaagmachine ziet, dan ziet hij waarde. En hij ziet wél dat we voor het dubbele van de waarde van de vrachtwagen aan verbouwingen aan de truck hebben gerealiseerd. Naast dat ze echt verstand hebben van materieel, zijn ze ook flexibel.”

Bekijk hier het hele klantverhaal -->

Wat zijn de voorwaarden voor sale & lease back?

De machines, vaar- of voertuigen hebben een minimale waarde van 15.000 euro. De totale transactie heeft een minimale waarde van 50.000 euro. Daarnaast moet het materieel bij Beequip passen. Wij bieden leaseoplossingen aan voor verschillende materieelklassen, onder andere kranen, hoogwerkers, trucks, graafmachines, tractoren, rooimachines, vuilniswagens en kleine schepen voor de bouw, infra, logistieke en maritieme sector. Een volledig overzicht van alle materieelklassen kun je hier vinden.

Hoe werkt het aanvragen van sale & lease back?

 • Materieel inventariseren. Je laat ons weten welk materieel je wil gebruiken voor sale & lease back. Bijvoorbeeld via de lease calculator. Je ontvangt dan een indicatie van de maandelijkse leaseprijs voor de totale financiering. Let op: de minimale omvang van een sale & lease back financiering is €50.000, maar je aanvraag mag wel bestaan uit meerdere objecten. Een object heeft de minimale waarde van €15.000,-.
 • Lease opties bespreken. We bespreken telefonisch meer details van je materieel en nemen je lease wensen door.
 • Dagwaarde bepalen. Met goede foto’s van het materieel en de ontvangen documentatie, komen we een heel eind. Met deze informatie kunnen we de actuele waarde bepalen, waarop wij onze offerte kunnen baseren.
 • Offerte goedkeuren en contract tekenen. Je ontvangt van ons een offerte met alle voorwaarden, zoals looptijd, maandelijks leaseprijs en slotsom. Onze taxateur komt langs om je materieel te bekijken. Nu kunnen we het contract opstellen. Na het tekenen van het contract is de leaseaanvraag rond.
 • Uitbetalen en terugbetalen. Wij betalen jou het bedrag van de totale financiering en jij start met het betalen van je maandelijkse leaseprijs. Zodra je aan het einde van de contractduur de laatste maandprijs en eventuele slotsom hebt betaald, wordt het juridisch eigendom weer aan jou overgedragen.

Klant verhaal

Binnen 1 dag werkkapitaal om te groeien

“We waren echt verrast dat alles zo snel kon. Alles was binnen 1 dag geregeld en zo hadden wij weer de liquide middelen om ons bedrijf te laten groeien.”

Lees het hele verhaal

Ben ik nog eigenaar van mijn machines met sale & lease back?

In principe verstrekt Beequip alle sale & lease back oplossingen in een financial lease. In sommige gevallen is een operational lease ook bespreekbaar. Hieronder leggen we uit wat dit doet met het eigendom van jouw machines:

Sale & financial lease back

Financial lease is de meest voorkomende leasevorm bij zwaar materieel. Bij deze leasevorm ben jij als ondernemer de economische eigenaar van het materieel en is Beequip de juridisch eigenaar.

Wanneer aan het einde van de looptijd van de lease de slotsom wordt betaald, wordt het juridisch eigendom weer aan jou overgedragen. Als wij jouw machines van je kopen voor de sale & lease back, blijf jij dus altijd economisch eigenaar. De machine staat dus ook op de balans van jouw bedrijf en je schrijft hierop af. Ook onderhoud en verzekering regel je zelf.

Sale & operational lease back

Operational lease lijkt veel op huren. Beequip koopt jouw materieel en vervolgens huur je het van ons terug.

Het materieel staat niet op jouw balans en Beequip is dus zowel juridisch eigenaar als economisch eigenaar van de machines. Je neemt dus in principe afscheid van jouw materieel, althans qua eigendom. In de sale & lease back blijf je het materieel wel gebruiken gedurende de looptijd van de lease.

Klant verhaal

Sale & lease back om een moeilijke tijd door te komen

“Sale & lease back geeft ons ademruimte om een paar maanden vooruit te kunnen. Het werkt heel fijn dat Beequip alles weet van materieel: ze hebben aan een half woord genoeg. Beequip is relatiegedreven, creatief en oplossingsgericht.”

Lees hier het hele klantverhaal --->