Operational lease

Je wil graag materieel aanschaffen voor je onderneming zonder eigenaar van het materieel te worden. Dan kan operational lease een uitkomst zijn. Met operational lease kun je materieel gebruiken en tegelijkertijd flexibiliteit behouden. Je kiest voor operational lease wanneer je het materieel niet op de balans wil hebben staan, zodat er een betere balansverhouding mogelijk is. 

Wat is operational lease?

Onze expert

Floris Schop

010 808 2607

floris.schop@beequip.nl

Floris Schop is Sales Officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor zwaar materieel.

Operational lease uitleg:

Een operational lease is een leasevorm die lijkt op huren. Je betaalt een vast maandbedrag om het materieel te kunnen gebruiken. Aan het einde van de leaseperiode kun je ervoor kiezen het materieel terug te geven, over te kopen, of de operational lease te verlengen.  

Gedurende de operational lease is de leasemaatschappij de eigenaar van het materieel. Het materieel staat dus niet op de balans van je onderneming. 

De voordelen van operational lease:

  • Je bent flexibel aan het einde van de leaseperiode;
  • De operational lease staat niet op de balans van je onderneming; hierdoor is er een betere balansverhouding mogelijk.  

Lees hier het verschil tussen financial lease en operational lease. 

Wat is het verschil tussen operational lease en kopen?

Kies je voor operational lease, dan betaal je voor gebruik in plaats van bezit. Het eigendom blijft bij de leasemaatschappij. Hierdoor loop je geen restwaarderisico en kun je altijd met het nieuwste materieel aan de slag. 

Je betaalt met operational lease een vast maandbedrag voor een vooraf afgesproken leaseperiode. Hierdoor behoud je financiële speelruimte om andere investeringen te doen.  ser

Wat is het verschil tussen operational lease en huren?

Operational lease lijkt erg op huren, maar is niet hetzelfde. Want bij operational lease huur je hetzelfde materieel voor een lange termijn. Hierdoor is een operational lease gemakkelijker wanneer je het materieel vaak gebruikt.  

Daarnaast is operational lease meestal goedkoper dan huren en heb je aan het eind van de leaseperiode een koopoptie. 

Lees hier meer over de verschillen tussen kopen, huren of leasen. 

Klant verhaal

Rameau Fijnprofileren

“Ik was geïnteresseerd in een tweedehands machine. Bijna geen enkele partij financiert dat, maar Beequip gelukkig wel. Gebruikte machines doen het net zo goed als nieuwe en het scheelt in de maandlasten.”

Lees hier het klantverhaal -->

Waarom operational leasen bij Beequip?

Gebruikt materieel leasen

Onze equipment-experts weten wat materieel waard is. Hierdoor is gebruikt leasen geen enkel probleem. Sterker nog, we raden dit zelfs aan. Lees hier waarom gebruikt materieel leasen voordelig is. 

Simpel, flexibel en snel

We begrijpen het ondernemerschap en dat je er vaak snel bij moet zijn. Daarom is onze werkwijze simpel, flexibel en snel.  

Wij zeggen zelden ‘nee’

We zijn er voor alle ondernemers, niet slechts een selecte groep. Zo is er ook de mogelijkheid voor leasen zonder jaarcijfers, en kun je bij ons terecht wanneer je wat minder goede jaren achter de rug hebt. 

Operational lease berekenen

Via de online leasecalculator kun je gemakkelijk je leaseprijs berekenen. Zo zie je meteen wat je per maand gaat betalen voor het materieel dat je wil aanschaffen. Of wat je maximaal kan leasen voor het maandbedrag dat je wil uitgeven. Dit is geheel vrijblijvend.  

Je kunt natuurlijk ook altijd bellen voor vragen en advies op 010 – 340 08 44 of mailen naar sales@beequip.nl. 

Interesse in een andere leasevorm dan operational lease?