Wat is operational lease?

Operational lease lijkt op huren. Beequip koopt de machine die jij wil hebben van de leverancier. Vervolgens huur jij de machine van ons terug.

De machine staat niet bij jouw bedrijf op de balans. Beequip is dus zowel juridisch eigenaar als economisch eigenaar van de machine. Aan het einde van de leaseperiode heb je de optie om het object te kopen van Beequip.

Meteen weten wat je kunt leasen? Via onze lease calculator bereken je direct je leaseprijs en kun je een offerte aanvragen voor het operational leasen van een gebruikte of nieuwe machine.

Onze expert

Floris Schop

010 808 2607

floris.schop@beequip.nl

Floris Schop is Sales Officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor zwaar materieel.

Hoe werkt operational lease?

Twijfel je tussen kopen of leasen? Lease betekent vaak grote investeringen. Bij Beequip kun je vanaf een aankoopwaarde van €15.000,- een lease afsluiten voor een vast bedrag per maand. Ook als je het aankoopbedrag wél vrij hebt, kan het handig zijn om geld vrij te houden voor andere onkosten. Door te leasen hou je financiële speelruimte.

Kies je voor operational lease, dan huur je een machine van Beequip en betaal je een vast bedrag per maand. Aan het einde van de operational leaseperiode kun je ervoor kiezen om de machine terug te geven, over te kopen of om de operational lease (huur) te verlengen. Bij operational lease is Beequip de eigenaar van de machine. Deze staat dus ook niet bij jou op de balans.

Er zijn verschillende vormen van lease, waar operational lease er één van is. Bij Beequip kun je ook terecht voor financial lease. Wat is het verschil tussen operational en financial lease? Bij financial lease staat het materieel bij jou op de balans en ben je direct de economisch eigenaar van de machine. Als je aan het einde van de looptijd van de lease de slotsom hebt betaald wordt het juridisch eigendom aan jou overgedragen.

Wat zijn de voordelen van operational lease?

  • Het materieel komt niet op de balans te staan van jouw bedrijf als je een operational lease hebt afgesloten
  • Hierdoor is een betere balansverhouding mogelijk
  • Je betaalt een overzichtelijk en vast maandbedrag, zo kun je zorgeloos leasen
  • Aan het einde van het leasecontract heb je een koopoptie en kun je de machine van ons kopen
  • Liever het leasecontract verlengen? Dat is ook vaak mogelijk!
  • Operational lease is geschikt voor zowel gebruikte als nieuwe machines
  • Al bij machines vanaf €15.000,-

Gebruikte machine operational leasen

Heb je een gebruikte machine op het oog? Dat vinden wij alleen maar logisch, want de maandlasten zijn lager en bovendien werkt een gebruikte machine vaak net zo goed als een nieuwe. Bij Beequip helpen we je dan maar ook al te graag met een lease voor een gebruikte machine. Ook een gebruikte machine komt in aanmerking voor operational lease. Heb je al een gebruikte machine in bezit en wil je geld vrij maken om te groeien? Dan komt deze in aanmerking voor onze Sale & Lease Back oplossing.

Klant verhaal

Rameau Fijnprofileren

“Ik was geïnteresseerd in een tweedehands machine. Bijna geen enkele partij financiert dat, maar Beequip gelukkig wel. Gebruikte machines doen het net zo goed als nieuwe en het scheelt in de maandlasten.”

Lees hier het klantverhaal -->