Wat is financial lease bij Beequip?

Financial lease is een veelvoorkomende leasevorm bij groot materieel. Bij deze leasevorm ben jij als klant de economische eigenaar van het materieel. De leasemaatschappij waarbij je de machine leaset is de juridisch eigenaar. Financial lease, hoe werkt het precies?

Het materieel blijft bij jou op de balans staan, omdat jij de economisch eigenaar bent. Aan het einde van het leasecontract wordt je automatisch ook de juridisch eigenaar van het materieel en is het dus helemaal van jou.

Meteen weten wat je kunt leasen? Via onze lease calculator bereken je direct je leaseprijs en kun je een offerte aanvragen voor het financial leasen van een gebruikte of nieuwe machine.

Onze expert

Floris Schop

010 340 08 44

floris.schop@beequip.nl

Floris Schop is Sales Officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor zwaar materieel.

Hoe werkt financial lease?

Twijfel je tussen kopen of leasen? Lease gaat vaak over een grote investering. Bij Beequip kun je vanaf een aankoopwaarde van €15.000,- een lease afsluiten voor een vast bedrag per maand. Ook als je het aankoopbedrag wél vrij hebt, kan het handig zijn om geld vrij te houden voor andere onkosten. Door te leasen hou je financiële speelruimte.

Kies je voor financial lease, dan koop je een machine en betaal je hiervoor een vast bedrag per maand. Je bent direct de eigenaar. Het juridisch eigendom ligt gedurende de looptijd van de lease bij de leasemaatschappij. Als je aan het einde van de looptijd van de lease de slotsom hebt betaald wordt het juridisch eigendom aan jou overgedragen. Vanaf het moment van aankoop ben jij direct de economisch eigenaar. De machine staat dus ook op de balans van jouw bedrijf en je schrijft erop af.

Er zijn verschillende vormen van lease, waar financial lease er één van is. Bij Beequip kun je ook terecht voor operational lease. Wat is het verschil tussen operational en financial lease? Bij operational lease huur je de machine van Beequip en betaal je een vast maandbedrag. Aan het einde van de leaseperiode kun je ervoor kiezen om de machine terug te geven, over te kopen of om de operational lease (huur) te verlengen.

Wat zijn de voordelen van financial lease?

  • De machine die je leaset staat op de balans van jouw onderneming
  • Doordat het materieel op de balans staat, schrijf je erop af
  • Je betaalt hiervoor een vast maandbedrag
  • Aan het einde van het leasecontract ben jij de eigenaar
  • Bij Beequip is dit zowel mogelijk bij gebruikt als nieuw materieel
  • Met een aankoopprijs van minimaal €15.000,-
  • Leaseoplossingen voor 14 equipmentklassen, ook een bedrijfswagen leasen is mogelijk
  • Bij Beequip kunnen we de btw voor je voorfinancieren. Je betaalt deze in 6 maanden aan ons terug in gelijke termijnen
  • Leasen zonder jaarcijfers is onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden
  • Jouw lease aanvraag is simpel, flexibel en snel geregeld bij Beequip, ook voor startende ondernemers

Vraag een offerte aan voor een lease overeenkomst

Gebruikte machine financial leasen

Heb je een gebruikte machine op het oog? Dat vinden wij alleen maar logisch, want de maandlasten zijn lager en bovendien werkt een gebruikte machine vaak net zo goed als een nieuwe. Bij Beequip helpen we je dan maar ook al te graag met een lease voor een gebruikte machine. Ook een gebruikte machine komt in aanmerking voor financial lease. Heb je al een gebruikte machine in bezit en wil je geld vrij maken om te groeien? Dan komt deze in aanmerking voor onze Sale & Lease Back oplossing.

Klant verhaal

Beck Logistics

“Banken hebben een minder flexibele houding. De visie van Beequip is vernieuwend en veel meer van deze tijd.”

Lees hier het hele klantverhaal -->