Wat is financial lease?

Financial lease is een veelvoorkomende leasevorm bij groot materieel. Bij deze leasevorm ben jij als klant de economische eigenaar van de machine waardoor het materieel bij jou op de balans blijft staan. De leasemaatschappij waarbij je het materieel leaset is de juridisch eigenaar. Aan het einde van het leasecontract wordt je automatisch ook de juridisch eigenaar van het materieel en is het dus helemaal van jou.

Waarom kiezen voor financial lease?

Twijfel je tussen kopen of leasen? Leasen gaat vaak over een grote investering. Bij Beequip kun je vanaf een aankoopwaarde van €15.000,- een lease afsluiten voor een vast bedrag per maand. Ook als je het aankoopbedrag wél vrij hebt, kan het handig zijn om geld vrij te houden voor andere onkosten. Door te leasen houd je financiële speelruimte.

Wil je weten wat je kunt leasen? En wat de leaseprijs ongeveer is voor de machine die jij op het oog hebt? Bereken een financiële lease via onze lease calculator en vraag een offerte aan voor een gebruikte of nieuwe machine. Zo is ook direct duidelijk aan welke voorwaarden de financial lease moet voldoen.

Financial lease uitleg

Kies je voor financial lease, dan koop je een machine en betaal je hiervoor een vast bedrag per maand. Je bent direct de eigenaar. Het juridisch eigendom ligt gedurende de looptijd van de lease bij de leasemaatschappij. Als je aan het einde van de looptijd van de lease de slotsom hebt betaald wordt het juridisch eigendom aan jou overgedragen. Vanaf het moment van aankoop ben jij direct de economisch eigenaar. Het grootste verschil met operational lease is dat bij financial lease de machine op de balans staat en je er dus op af schrijft.

Wat zijn de voordelen van financial lease?

  • Financial lease staat op de balans van jouw onderneming
  • Doordat het materieel op de balans staat, schrijf je erop af
  • Je betaalt hiervoor een vast maandbedrag
  • Aan het einde van het leasecontract ben jij de eigenaar
  • Bij Beequip is dit zowel mogelijk bij gebruikt als nieuw materieel
  • Met een aankoopprijs van minimaal €15.000,-
  • Leaseoplossingen voor 14 equipmentklassen, ook een bedrijfswagen leasen is mogelijk
  • Bij Beequip kunnen we de btw voor je voorfinancieren. Je betaalt deze in 6 maanden aan ons terug in gelijke termijnen
  • Leasen zonder jaarcijfers is onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden
  • Jouw lease aanvraag is simpel, flexibel en snel geregeld bij Beequip, ook voor startende ondernemers

Onze expert

Floris Schop

010 808 2607

floris.schop@beequip.nl

Floris Schop is Sales Officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor zwaar materieel.

Gebruikte machine financial leasen

Heb je een gebruikte machine op het oog? Dat vinden wij alleen maar logisch, want de maandlasten zijn lager en bovendien werkt een gebruikte machine vaak net zo goed als een nieuwe. Bij Beequip helpen we je dan maar ook al te graag met een lease voor een gebruikte machine. Ook een gebruikte machine komt in aanmerking voor een financiële lease. Heb je al een gebruikte machine in bezit en wil je geld vrij maken om te groeien? Dan kan deze in aanmerking komen voor onze Sale & Lease Back oplossing.

Bereken financial lease online

Via de online leasecalculator op onze website kun je gemakkelijk je leaseprijs berekenen. Lees voor meer informatie het blogartikel over hoe een online lease aanvraag in zijn werk gaat.

Er zijn verschillende vormen van lease, waar financial lease er één van is. In de lease calculator kun je aangeven of kiest voor een financiële lease voor je machine. Bij Beequip kun je ook terecht voor operational lease. Bij operational lease huur je de machine van Beequip en betaal je een vast maandbedrag. Aan het einde van de leaseperiode kun je ervoor kiezen om de machine terug te geven, over te kopen of om de operational lease (huur) te verlengen. Kijk voor meer informatie over het verschil tussen financial lease en operational lease op onze blog: Wat is het verschil tussen operational en financial lease? Nog verdere vragen over hoe financial lease werkt? Neem gerust contact op, we helpen je graag.

Klant verhaal

Beck Logistics

“Banken hebben een minder flexibele houding. De visie van Beequip is vernieuwend en veel meer van deze tijd.”

Lees hier het hele klantverhaal -->