ALLE VOORDELEN OP EEN RIJ VAN

FINANCIAL LEASE BIJ BEEQUIP

Financial lease is een veelvoorkomende leasevorm bij groot materieel. Bij deze leasevorm ben jij als klant de economische eigenaar van het materieel. De leasemaatschappij waarbij je de machine leaset is de juridisch eigenaar. Wat betekent dat precies?

Het materieel blijft bij jou op de balans staan, omdat jij de economisch eigenaar bent. Aan het einde van het leasecontract word je automatisch ook de juridisch eigenaar van het materieel en is het dus helemaal van jou. Het grote verschil met operational lease is dat die vorm van leasing meer op huur lijkt: dan is de leasemaatschappij zowel economisch als juridisch eigenaar en staat deze dus niet op jouw balans.

Onze expert

Floris Schop

010 340 08 44

floris.schop@beequip.nl

Floris Schop is Sales Officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor zwaar materieel.

VOORDELEN VAN FINANCIAL LEASE

  • De machine die je leaset staat op de balans van jouw onderneming
  • Doordat het materieel op de balans staat, schrijf je erop af
  • Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand
  • Aan het einde van het leasecontract ben jij de eigenaar
  • Bij Beequip zowel mogelijk op gebruikt als nieuw materieel
  • Met een aankoopprijs van minimaal €15.000,-
  • Bij Beequip kunnen we de BTW voor je voorfinancieren. Je betaalt deze in 6 maanden aan ons terug in gelijke termijnen

GEBRUIKTE MACHINE FINANCIAL LEASEN

Heb je een gebruikte machine op het oog? Dat vinden wij alleen maar logisch, want de maandlasten zijn lager en bovendien werkt een gebruikte machine vaak net zo goed als een nieuwe. Bij Beequip helpen we je dan maar ook al graag met een lease voor een gebruikte machine. Ook een gebruikte machine komt in aanmerking voor financial lease. Heb je al een gebruikte machine in bezit en wil je geld vrij maken om te groeien? Dan komt deze in aanmerking voor onze Sale & Lease Back oplossing.

HOE WERKT SALE EN LEASE BACK?

De kracht van deze oplossing is zonder meer de snelheid en eenvoud. Allereerst waardeert BEEQUIP jouw vloot op dagwaarde. Voor deze waarde kopen wij de machine(s). Met de verkoopopbrengst kun jij andere investeringen doen. De opbrengst wordt tegelijkertijd omgezet in een lease voor een bepaalde periode en maandelijkse leasetermijn. Samen met BEEQUIP bepaal je of je deze maandtermijnen kunt betalen. Als de bank of een andere leverancier een pand- of eigendomsrecht op de machines heeft, moeten deze partijen een vrijgave van deze rechten geven. Als deze stappen doorlopen zijn tekenen we samen de koop- en leaseovereenkomst.

Klant verhaal

Beck Logistics

“Banken hebben een minder flexibele houding. De visie van BEEQUIP is vernieuwend en veel meer van deze tijd.”