Kraan huren?

Denk eens aan leasen

Bereken direct je leaseprijs

Een kraan huren? Ontdek de voordelen van leasen

De aanschaf van een kraan is een hele investering. Voor veel ondernemers is een kraan huren dan de oplossing. Maar heb je al eens aan leasen gedacht? Met leasen betaal je een vast bedrag per maand, waarbij je aan het einde van de leaseperiode de volledige eigenaar van de kraan kunt zijn.

Onze expert

Job Maliepaard

010 808 2696

job.maliepaard@beequip.nl

Job Maliepaard is Sales Officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor grondverzet, bouwmachines, landbouwmachines, recycling, metaalbewerking, energie, heftrucks en schoonmaakmachines.

Waarom leasen in plaats van een kraan huren?

De voordelen van leasen in plaats van een kraan huren zijn:

  • Je geld gaat niet verloren. Als je kiest voor financial lease is de kraan aan het einde van de looptijd geheel van jou en ook bij operational lease heb je een koopoptie;
  • Je hebt de kraan in eigen bezit, en kunt er direct gebruik van maken;
  • Wanneer je de kraan vaak gebruikt zijn de kosten van leasen vaak lager dan huren, vooral als je kiest voor een gebruikte kraan;
  • Je mag de kraan helemaal zelf uitkiezen en je voorkeuren voor de lease zelf doorgeven.

Twijfel je nog of je met jouw onderneming beter kunt huren of leasen? Neem een kijkje op de blog: wanneer kan ik het beste kopen, huren of leasen?

Een kraan huren of tweedehands leasen?

Een tweedehands kraan werkt vaak nog net zo goed als een nieuw exemplaar. Daarom is het een verstandige keuze om een tweedehands kraan te leasen. Denk hierbij aan het kopen van een auto: een tweedehands model is vaak een voordelige keuze. Het voordeel van een tweedehands kraan is dat deze direct beschikbaar zijn. Daarnaast is de ‘kop er al af’, wat ervoor zorgt dat ook het maandelijkse leasebedrag lager ligt.

Bij Beequip is een gebruikte kraan leasen geen enkel probleem. We moedigen dit juist aan! Benieuwd naar de kosten van een lease voor de kraan die jij op het oog hebt? Neem een kijkje in onze leasecalculator en bereken gratis en vrijblijvend je leaseprijs.

Hoe werkt leasen?

Leasen werkt zo: je betaalt een vaste maandprijs voor een vooraf afgesproken periode. Deze maandprijs wordt gebaseerd op de prijs van de kraan en de looptijd van de lease. Je kunt hierbij zelf je voorkeur doorgeven voor de lengte van de lease en de maandprijs. Leasen is dus een soort kopen en in termijnen betalen.

Een financiering op maat

Bij Beequip geloven wij in de kracht van de machine. Daarom zetten we deze altijd voorop in de financiering. Dat noemen wij onze ‘equipment first’ aanpak. Hierdoor is er veel meer mogelijk. Ook als je een starter bent of wat minder goede jaren achter de rug hebt. En in tegenstelling tot andere financiers bieden wij de mogelijkheid om een tweedehands kraan te leasen.

Bij Beequip maken we leasen voor mkb-ondernemers simpel, flexibel en snel. En of je nu met een of meerdere kranen aan de slag wil, iedere onderneming verdient een financiering die perfect past bij de situatie. Ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Hoe snel kun je een kraan leasen?

Een kraan leasen is bij Beequip snel geregeld. Een lease kan binnen 72 uur geregeld zijn. Want we snappen dat je er vaak snel bij moet zijn. Jij kiest welke kraan je nodig hebt, en wij regelen de financiering.

Wat zijn de leasevormen?

Wij bieden drie leasevormen aan voor nieuwe of gebruikte kranen. Het verschil tussen deze leasevormen is of je ervoor kiest om het equipment wél of niet op de eigen balans te zetten, en of je aan het einde van de lease termijn volledig eigenaar van het materieel wilt worden.

Wat is financial lease?

Financial lease is een vorm van lease waarbij het financiële eigendom bij de leasemaatschappij ligt. Als huurder ben je wel economisch eigenaar van de kraan, omdat het materieel op jouw balans staat. Lees meer over financial lease.

Wat is operational lease?

Bij operational lease huur je de kraan van de leasemaatschappij voor een vast bedrag elke maand. Omdat Beequip het object koopt, zijn wij volledig eigenaar (economisch en financieel). Bij operationele lease krijg je na de leaseperiode de optie om het object te kopen. Lees meer over operational lease.

Wat is sale & lease back?

Is jouw materieel prima in orde, maar wil je kapitaal vrijmaken voor innovaties? Goed mogelijk dat alle subsidies niet voldoende zijn. Het kapitaal dat nu in je kraan vast zit, kun je vrijmaken als werkkapitaal met een sale & lease back oplossing. Dat geeft ruimte voor fantastische innovaties. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Peter Lowes eens, de eigenaar van Milieuservice Hoeksche Waard.