Hoogwerker kopen?

Jij weet wat je nodig hebt,
wij regelen de financiering

Bereken direct je leaseprijs

Hoogwerker kopen en in termijnen betalen?

Een eigen hoogwerker kopen is een flinke investering. Veel ondernemers zijn verrast over de voordelen van leasen. Met leasen betaal je een vast bedrag per maand voor een vaste periode. Aan het einde van de leaseperiode kun je de volledige eigenaar van de hoogwerker zijn.

Onze expert

Job Maliepaard

010 808 2696

job.maliepaard@beequip.nl

Job Maliepaard is Sales Officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor grondverzet, bouwmachines, landbouwmachines, recycling, metaalbewerking, energie, heftrucks en schoonmaakmachines.

Waarom leasen in plaats van een hoogwerker kopen?

Een eigen hoogwerker kopen is een spannende beslissing. Het is een kapitaalintensieve investering en je vraagt je af of je deze aankoop wel terug gaat verdienen. 

Soorten hoogwerkers

Allereerst is het belangrijk om te weten welke hoogwerker je nodig hebt. Wil jij een spinhoogwerker kopen, een schaarhoogwerker kopen, of heb je een andere soort hoogwerker nodig? In onze blog: 10 soorten hoogwerkers uitgelegd, kun je hier meer over lezen.

Of jij een schaarlifthoogwerker, een telescoophoogwerker of het liefste een masthoogwerker kopen wil. Bij Beequip kun je voor alle soorten hoogwerkers terecht. Jij kiest en wij regelen de financiering. Neem contact op voor advies of bereken vrijblijvend je leaseprijs voor die nieuwe of gebruikte hoogwerker die jij op het oog hebt.  

Voordelen van in termijnen betalen met lease

Wanneer je hebt besloten welke hoogwerker je nodig hebt, dan is het slim een hoogwerker te kopen wanneer je vaak dezelfde hoogwerker gebruikt. Kies je ervoor deze hoogwerker te leasen, dan betaal je de aankoop terug met een vast bedrag per maand. Tegelijkertijd gebruik je de hoogwerker alsof deze al volledig van jou is. De voordelen van een hoogwerker leasen op een rijtje:  

  • Door de hoogwerker te leasen houd je geld vrij voor andere investeringen, en behoud je meer financiële speelruimte;
  • Leasen is kopen in termijnen. Dus aan het einde van de looptijd zijn de spullen jouw eigendom als je kiest voor financial lease;
  • Je mag de hoogwerker helemaal zelf uitzoeken en samenstellen en daarbij je voorkeur voor de maandprijs doorgeven;
  • De hoogwerker is het onderpand van de financiering, het draait in veel mindere mate om jouw bedrijfscijfers.

Meer weten over waar de verschillende vormen van investeren elkaar kruisen? Neem een kijkje op onze blog: Hoogwerker huren of hoogwerker leasen: hier ligt het omslagpunt 

Klant verhaal

De nieuwe autolaadkraan van Huibers Transport

“We moesten snel beslissen en dat werd mogelijk gemaakt door het vlotte handelen van Beequip”, vertelt mevrouw Huibers. “Vanaf het eerste contact was er een goede klik: Beequip heeft verstand van materieel, korte lijnen en ook was er echt persoonlijk contact.”

Bekijk het nieuwsbericht!

Tweedehands hoogwerker kopen met lease

Niet alle financiers bieden de mogelijkheid om tweedehands werkmaterieel te leasen. Maar bij Beequip geloven we in de kracht van zwaar materieel en hebben we kennis van de machines waar jij mee werkt. Hierom zetten we de machine altijd voorop in de financiering, waardoor ook tweedehands modellen in aanmerking komen voor een lease. Dat noemen wij onze ‘equipment first’ aanpak. 

Lagere maandprijs

Het is net als met het aanschaffen van een auto bij een hoogwerker zo dat een gebruikte hoogwerker een voordeligere keuze is een nieuwe hoogwerker. Naast dat tweedehands hoogwerkers direct beschikbaar zijn, zijn de kosten ook lager omdat hier de ‘kop al af is’. Wanneer je er vervolgens voor kiest om deze hoogwerker aan te schaffen en in termijnen te betalen door middel van lease, is het maandbedrag dus ook een stuk lager. 

Een financiering op maat  

Of je nu een complete verhuurvloot wil aanschaffen om jouw nieuwe hoogwerker bedrijf te starten zoals onze klant Holland Huurt dat deed. Of dat je een hoogwerker nodig hebt voor jouw 1-mans schilderbedrijf. Dat maakt voor ons geen verschil. Jouw machine is het hart van jouw bedrijf en verdient een financiering passend bij jouw onderneming.

Hierom kun je bij Beequip rekenen op snelle reactietijden van onze medewerkers, die écht verstand hebben van het materieel waar jij mee werkt. Daarbij maken wij leasen voor mkb-ondernemers simpel, flexibel en snel. Iedere onderneming verdient namelijk een financiering die past bij hun situatie. Als merkonafhankelijke partij maakt het ons ook niet uit of het gaat om een Genie hoogwerker, JLG hoogwerker of een ander merk. We helpen je graag verder.  

Hoogwerker kopen: wat zijn de lease oplossingen?  

Wanneer je een hoogwerker kopen wil met een leaseoplossing. Dan is het belangrijk om te weten dat er verschillende vormen zijn. Het grote verschil tussen de leasevormen is het eigendom: een belangrijke keuze dus.  

Hoe werkt financial lease?  

Wil je graag hoogwerkers leasen en wil je dat deze op jouw balans komen te staan, zodat je erop kunt afschrijven? Dan is een financial lease een goede optie. Bij financiallease komt het juridisch eigendom van de hoogwerker bij Beequip te liggen, terwijl jouw onderneming economisch eigenaar van het materieel wordt. Aan het einde van het leasecontract ben jij volledig eigenaar van de hoogwerker. Een zakelijke financial lease biedt dus meerdere voordelen. 

Hoe werkt operational lease?  

Wil je een hoogwerker leasen, maar deze juist niet op de balans hebben? Dan is operational leasede beste keuze. Bij een operational lease huur je de hoogwerker namelijk van Beequip; wij zijn dan zowel juridisch als economisch eigenaar van de hoogwerker. Aan het einde van de leaseperiode heb je een koopoptie. Omdat de hoogwerker bij operational lease niet op de balans staat, is een betere balansverhouding mogelijk. 

Hoe werkt sale & lease back?  

Als je zelf al een aantal hoogwerkers in bezit hebt, maar werkkapitaal vrij wilt maken, is desale & lease back financieringsoplossing een uitkomst. Je verkoopt je hoogwerkers tijdelijk aan Beequip, zodat er kapitaal vrijkomt. Tegelijkertijd kun je je hoogwerkers gewoon blijven gebruiken. Jij blijft economisch eigenaar van het materieel, terwijl Beequip tijdelijk juridisch eigenaar wordt. Aan het einde van de leaseperiode gaat het juridisch eigendom automatisch weer over naar jouw onderneming. 

Service van Beequip

Beequip is een merkonafhankelijke partij met veel expertise op het gebied van hoogwerker. We helpen je eenvoudig en snel aan een financiering voor gebruikte of nieuwe hoogwerkers. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem gerust contact met ons op.  

Naast hoogwerkers kun je bij ons ook graafmachines leasentrekkers leasen of ander zwaar materieel.