Hoogwerker huren?

Denk ook eens aan leasen

Een hoogwerker huren? Ontdek de voordelen van leasen

De aanschaf van een hoogwerker is een hele investering. Voor veel ondernemers is huren daarom een goede oplossing. Maar heb je al eens aan leasen gedacht? Met leasen betaal je een vast bedrag per maand, waarbij je aan het einde van de leaseperiode de volledige eigenaar van de hoogwerker kunt zijn.

Onze expert

Jasper Klein Legtenberg

06 3433 6510 010 340 0844

jasper.kleinlegtenberg@beequip.nl

Jasper Klein Legtenberg is lease officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor bouwmachines en heftrucks.

Waarom leasen in plaats van een hoogwerker huren?

De voordelen van leasen in plaats van een hoogwerker huren zijn:

  • Je geld gaat niet verloren. Als je kiest voor financial lease is de hoogwerker aan het einde van de looptijd geheel van jou en ook bij operational lease heb je een koopoptie;
  • Je hebt de hoogwerker in eigen bezit, en kunt er direct gebruik van maken;
  • Wanneer je de hoogwerker vaak gebruikt zijn de kosten van leasen vaak lager dan huren, vooral als je kiest voor een gebruikte hoogwerker;
  • Je mag de hoogwerker helemaal zelf uitkiezen en je voorkeuren voor de lease zelf doorgeven.

Twijfel je nog of je met jouw onderneming beter kunt huren of leasen? Lees onze blog: hoogwerker huren of hoogwerker leasen: hier ligt het omslagpunt.

Een hoogwerker huren of tweedehands leasen?

Een tweedehands hoogwerker werkt vaak nog net zo goed als een nieuw exemplaar. Daarom is het een verstandige keuze om een tweedehands hoogwerker te leasen in plaats van een nieuwe. Denk hierbij aan het kopen van een auto: een tweedehands model is vaak een voordelige keuze. Het voordeel van een tweedehands hoogwerker is dat deze direct beschikbaar zijn. Daarnaast is de ‘kop er al af’, wat ervoor zorgt dat ook het maandelijkse leasebedrag lager ligt.

Bij Beequip is een gebruikte hoogwerker leasen geen enkel probleem. We moedigen dit juist aan! Benieuwd naar de kosten van een lease voor de hoogwerker die jij op het oog hebt? Neem een kijkje in onze leasecalculator en bereken gratis en vrijblijvend je leaseprijs.

Klant verhaal

De nieuwe autolaadkraan van Huibers Transport

“We moesten snel beslissen en dat werd mogelijk gemaakt door het vlotte handelen van Beequip”, vertelt mevrouw Huibers. “Vanaf het eerste contact was er een goede klik: Beequip heeft verstand van materieel, korte lijnen en ook was er echt persoonlijk contact.”

Bekijk het nieuwsbericht!

Hoe werkt leasen?

Leasen werkt zo: je betaalt een vaste maandprijs voor een vooraf afgesproken periode. Deze maandprijs wordt gebaseerd op de prijs van de hoogwerker en de looptijd van de lease. Je kunt hierbij zelf je voorkeur doorgeven voor de lengte van de lease en de maandprijs. Leasen is dus een soort kopen en in termijnen betalen.

Een financiering op maat

Bij Beequip geloven wij in de kracht van de machine. Daarom zetten we deze altijd voorop in de financiering. Dat noemen wij onze ‘equipment first’ aanpak. Hierdoor is er veel meer mogelijk. Ook als je een starter bent of wat minder goede jaren achter de rug hebt. En in tegenstelling tot andere financiers bieden wij de mogelijkheid om een tweedehands hoogwerker te leasen.

Bij Beequip maken we leasen voor mkb-ondernemers simpel, flexibel en snel. En of je nu met een of meerdere hoogwerkers aan de slag wil, iedere onderneming verdient een financiering die perfect past bij de situatie. Ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Hoe snel kun je een hoogwerker leasen?

Een hoogwerker leasen is bij Beequip snel geregeld. Een lease kan binnen 72 uur geregeld zijn. Want we snappen dat je er vaak snel bij moet zijn. Jij kiest welke hoogwerker je nodig hebt, en wij regelen de financiering.

 

Hoogwerker: wat zijn de lease oplossingen?  

Wanneer je een hoogwerker wil leasen, dan is het belangrijk om te weten dat er verschillende vormen zijn. Het grote verschil tussen de leasevormen is bij wie het eigendom ligt: een belangrijke keuze dus.  

Hoe werkt financial lease?  

Wil je graag hoogwerkers leasen en wil je dat deze op jouw balans komen te staan, zodat je erop kunt afschrijven? Dan is een financial lease een goede optie. Bij financiallease komt het juridisch eigendom van de hoogwerker bij Beequip te liggen, terwijl jouw onderneming economisch eigenaar van het materieel wordt. Aan het einde van het leasecontract ben jij volledig eigenaar van de hoogwerker. Een zakelijke financial lease biedt dus meerdere voordelen. 

Hoe werkt operational lease?  

Wil je een hoogwerker leasen, maar deze juist niet op de balans hebben? Dan is operational leasede beste keuze. Bij een operational lease huur je de hoogwerker namelijk van Beequip; wij zijn dan zowel juridisch als economisch eigenaar van de hoogwerker. Aan het einde van de leaseperiode heb je een koopoptie. Omdat de hoogwerker bij operational lease niet op de balans staat, is een betere balansverhouding mogelijk. 

Hoe werkt sale & lease back?  

Als je zelf al een aantal hoogwerkers in bezit hebt, maar werkkapitaal vrij wilt maken, is desale & lease back financieringsoplossing een uitkomst. Je verkoopt je hoogwerkers tijdelijk aan Beequip, zodat er kapitaal vrijkomt. Tegelijkertijd kun je je hoogwerkers gewoon blijven gebruiken. Jij blijft economisch eigenaar van het materieel, terwijl Beequip tijdelijk juridisch eigenaar wordt. Aan het einde van de leaseperiode gaat het juridisch eigendom automatisch weer over naar jouw onderneming. 

Service van Beequip

Beequip is een merkonafhankelijke partij met veel expertise op het gebied van hoogwerkers. We helpen je eenvoudig en snel aan een financiering voor een gebruikte of nieuwe hoogwerker, die jouw bedrijf verder gaat helpen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem gerust contact met ons op.  

Naast hoogwerkers kun je bij ons ook graafmachines leasentrekkers leasen of ander zwaar materieel.