Havenmaterieel financieren?

Jij kiest, wij regelen de financiering

Bereken direct je leaseprijs

Havenmaterieel leasen?

Ben je werkzaam in de haven dan is het van groot belang om over het juiste equipment te bezitten. Zwaar materieel zoals een empty handler, reachstaker of mobiele havenkraan zijn namelijk onmisbaar voor overslag- en transportbedrijven in de haven. Omdat de kosten snel hoog kunnen oplopen kiezen veel ondernemers voor leasen. Zo wordt het bedrag verspreid over maandelijkse termijnen.

Onze expert

Remco Bol

06 1216 0808 010 340 0844

remco.bol@beequip.nl

Remco Bol is Lease Officer bij Beequip en gespecialiseerd
in financieringsoplossingen voor containers en havenmaterieel.

Wat zijn de voordelen van havenmaterieel leasen?

Leasen werkt zo: je betaalt een vaste maandprijs voor een vooraf afgesproken periode. Deze maandprijs wordt gebaseerd op de prijs van het equipment en de looptijd van de lease. Door de lange levensduur van port equipment kun je voor een lage maandprijs met kostbare materieel aan de slag. En wanneer gewenst, is het materieel aan het einde van de leaseperiode volledig jouw eigendom.

De voordelen van leasen op een rij::

  • Je betaalt in termijnen waardoor je geld overhoudt om andere investeringen te doen of je sterke positie te behouden;
  • Aan het einde van de leaseperiode kun je volledig eigenaar van het havenmaterieel zijn;
  • Je hebt het havenmaterieel direct in eigen bezit;
  • Je hebt ook de optie om gebruikt havenmaterieel te leasen waardoor je een lagere maandprijs betaalt.

Meer weten over hoe leasen precies werkt? Neem een kijkje op deze blog: Wat is leasen?

Welk havenmaterieel kun je leasen bij Beequip?

Het is allereerst goed om te weten dat wij een merkonafhankelijke partij zijn. Het maakt voor ons dus niet uit van welk merk het equipment is dat jij wil aanschaffen voor jouw onderneming. Of je nou voor een Terberg of Douglas Terminal Trekker gaat. Of een Kalmar, SMV of Terex Reach stacker jouw voorkeur heeft. Het maakt voor ons niet uit. Je kunt ons wel altijd om advies vragen. Maar jij kiest, en wij regelen de financiering. Bovendien kun je voor de financiering van elk type havenmaterieel contact met ons opnemen. Je kunt o.a. bij ons terecht voor:

– Mobiele havenkraan

– Empty handler

– Reachstacker

– Overslagkraan met een hijscapaciteit boven de 50 ton

– Terminaltrekkers

– Heftruck met een hefvermogen boven de 12 ton

Staat het haven equipment dat jij op het oog hebt er niet tussen? Geen probleem. Neem contact met ons op en we helpen je graag!

Nieuw of gebruikt haven equipment leasen?

De keuze voor een nieuwe of gebruikt havenmaterieel is aan jou. Vaak kan gebruikt materieel nog uitstekend werk leveren, dus is het zonde deze niet meer onder te brengen in een lease. Bovendien scheelt dit aanzienlijk in de maandlasten. Daarom moedigen wij het leasen van gebruikt materieel alleen maar aan.

Klantverhaal

Value Maritime

In plaats van reactief te werken op basis van wetgeving, probeert Value Maritime de wetgeving juist voor te blijven. Duurzaamheid zit de twee oprichters in het hart, en dus ontwikkelden ze hun eigen product; de Filtree. Drieënhalfjaar geleden kwamen hun ideeën tot leven dankzij financiering van Beequip: “Zij geloofden in onze plannen dus konden we van start.”

Lees hier het hele klantverhaal -->

Haven equipment leasen: welke leasevormen zijn er?

Bij Beequip kun je port equipment op diverse manier financieren. Wij bieden je unieke leasevormen die aansluiten op de wensen van jouw onderneming. Bekijk onze lease-oplossingen hieronder en bepaal welke oplossing mogelijk fiscaal voordeel oplevert voor jouw onderneming.

Financial lease

Met financial lease kun je een haven materieel leasen en deze op de balans krijgen. Het juridisch eigendom komt bij deze leasevorm bij Beequip te liggen en ondertussen blijft jouw onderneming economisch eigenaar. Is het leasecontract afgelopen? Dan ben jij volledig eigenaar van het havenmaterieel Tot die tijd staat het materieel op de balans van je onderneming, waardoor je erop kunt afschrijven. Dit brengt fiscale voordelen met zich mee.

Operational lease

Wil je havenmaterieel leasen, zonder deze deze op de balans te krijgen? Dan is operational leasen voor jou ideaal. Hiermee is een betere balansverhouding mogelijk. Bij deze leasevorm is Beequip zowel juridisch als economisch eigenaar. Aan het einde van de leaseperiode heb je een optie om het port equipment te kopen.

Sale & lease back

Heb je al havenmaterieel maar wil je kapitaal vrijmaken voor innovaties? Het kapitaal dat nu in je materieel vast zit, kun je vrijmaken als werkkapitaal met een sale- en lease back oplossing. Wij kopen jouw equipment en jij leaset het terug voor een vast bedrag per maand. Aan het einde van de rit is het materieel gewoon van jou.

Klantverhaal

Frank Vermaas:

“Als ondernemer in de binnenvaart merk je dat de bank geen schepen financiert die ouder zijn dan 30 jaar, terwijl dat vaak nog makkelijk mogelijk is. Beequip doet dat wel.”

Lees hier het hele klantverhaal -->

Welke service biedt Beequip?

Bij Beequip hebben we kennis van de havensector waarin jij werkzaam bent, waardoor we de best passende leaseoplossing aan kunnen bieden voor jouw onderneming. Bovendien zeggen we tegen een goed plan zelden nee, en denken we mee zodat een financiering bijna altijd mogelijk wordt gemaakt.

Ander materieel leasen? Je kunt bij ons ook maritiem materieel leasen, containers leasen of terecht voor een scheepsfinanciering voor de binnenvaart of een scheepshypotheek voor een werkschip. Neem contact op en we helpen je graag verder.