Beequip als tweede bedrijf in Nederland gesteund door EIF

Wat betekent EIF als je bij Beequip een machine leaset?

19 februari 2020 - 2 minuten lezen

Beequip wordt gesteund door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI, Engelse afkorting EIF). Dit Europese fonds is opgezet om via bedrijven als Beequip de toegankelijkheid van financiering voor MKB bedrijven te vergroten in Europa. Maar wat betekent dit als je bij Beequip een machine least?

Beequip is het tweede bedrijf in Nederland dat door EIF wordt ondersteund. EIF treedt op als achtervang voor Beequip waardoor Beequip zich soepeler kan opstellen naar startende ondernemers en ondernemers die krappe jaren achter de rug hebben. Zo kunnen nog meer MKB ondernemers worden geholpen dan voorheen.

De voordelen van EIF

De samenwerking met EIF houdt in dat het eventuele verlies dat Beequip lijdt voor 50 procent zal worden gedekt door EIF. Hierdoor wordt de instap om een financiering bij Beequip aan te gaan voor MKB-klanten onder bepaalde voorwaarden lager en voordeliger. Naast dat je sneller in aanmerking komt voor een lease bij Beequip, hoef je minder aan te betalen en worden jouw maandlasten lager.

De voorwaarden voor een 'EIF-lease'

Je komt in aanmerking voor een lease met de versoepelde voorwaarden van EIF als jouw machine niet duurder is dan 150 duizend euro. De lease die je afsluit moet voor minimaal 72 maanden zijn met een aanbetaling van maximaal 5%. Daarnaast gelden de voorwaarden voor de leasevormen financial lease en sale- en lease back. Lees hier meer over de verschillen: Wat is het verschil tussen financial lease en operational lease?

Een leasemaatschappij voor álle ondernemers

Beequip maakt financiering mogelijk voor alle MKB-ondernemers. Tegen een goed idee zeggen wij zelden nee. Daarom zijn we ook zo blij met de samenwerking met EIF: nu kunnen we nog meer ondernemers helpen. Dit deden we al door het financieren van gebruikt materieel. Lees er hier meer over: Waarom tweedehands leasen?