Elektrische
bedrijfswagen leasen

Voorbereiden op de toekomst begint vandaag

Bereken direct je leaseprijs

Zakelijke financiering voor jouw elektrische bedrijfswagen

Ben jij klaar voor de toekomst van transport? Veel ondernemers in het wegtransport zijn zich aan het oriënteren op de volgende stap: elektrisch rijden. Beequip biedt merkonafhankelijke leaseoplossingen voor elektrische bedrijfswagens.

Elektrisch rijden is één van de belangrijkste en relatief nieuwe manieren van wegtransport. Elektrificatie is volop in ontwikkeling. Emissie-vrije zones en technologische ontwikkelingen spelen een belangrijke rol. Bij Beequip houden we de ontwikkelingen in de markt goed in de gaten. We willen alle ondernemers in Nederland kunnen ondersteunen met hun vragen en behoeften om de stap naar elektrisch te maken. Ben je al klaar voor een aanbieding voor een elektrische bestelbus? Dan kun je makkelijk je leaseprijs berekenen.

Onze expert

Mark Goris

010-8080749

mark.goris@beequip.nl

Mark Goris is lease officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor wegtransport.

Elektrisch rijden is de toekomst

De automarkt begon 5 tot 10 jaar geleden al met de transitie naar elektrisch rijden. Voor de wegtransportmarkt (vrachtwagens en bedrijfswagens) is elektrificatie nu volop in ontwikkeling. Om in de toekomst bij te kunnen blijven op het gebied van duurzaamheid is het slim om als ondernemer nu te gaan kijken wat bij je bedrijf past. Daarin spelen veel vraagstukken een rol: waarom elektrisch rijden? Kan ik mijn elektrische bedrijfswagen thuis opladen? En natuurlijk: kan ik ook een elektrische bedrijfswagen leasen?

Elektrische bestelbus leasen

Als liefhebber van een mooi elektrisch voertuig ben je natuurlijk wel op zoek naar de beste elektrische bedrijfswagen. Het mooie aan leasen is: deze mag je helemaal zelf uitzoeken. Een elektrische bedrijfswagen van Fort of Peugeot of liever een elektrische bedrijfswagen van Mercedes of Renault? Ons maakt het niet uit. Ook een elektrische bedrijfswagen van Volkswagen is natuurlijk mogelijk.

Voor en nadelen van elektrisch rijden

Vrijwel alle reguliere merken hebben een elektrische variant op de markt. Elektrische bedrijfswagens kosten tussen de €20.000 en €65.000 euro. Is elektrisch rijden duurder? Daarvoor dien je niet alleen naar de aanschafprijs te kijken. Er komen veel meer kosten kijken bij elektrisch rijden en misschien heeft elektrisch rijden voordelen voor jou.

De aanschafkosten van een elektrische bedrijfswagen zijn een stuk hoger, maar de onderhoudskosten zijn lager. Remmen slijten minder omdat meer op de motor geremd kan worden. Daarentegen slijten banden juist sneller, omdat door de batterijen de auto zwaarder is. Is elektrisch rijden goedkoper? Dat niet. Vergeet niet dat je nog extra kosten hebt aan de laadpaal. Hoewel er ook een hoop mogelijkheden zijn onderweg. In Nederland zijn ruim 122.000 laadpunten, waarvan ongeveer de helft openbaar is en dus toegankelijk voor de meeste bedrijfswagens. Daarnaast geldt voor ondernemers een verlaagd belastingtarief op laadpalen. Zo zie je, er zijn veel zaken die moeten worden meegenomen in de vraag: hoe duur is elektrisch rijden?

Elektrisch rijden: subsidie mogelijkheden

Er zijn veel regelingen die ondernemers helpen die duurzamer willen ondernemen. Zo kun je door een elektrische bedrijfswagen fiscaal voordeel hebben. Subsidie voor elektrisch rijden wordt door de overheid uitgelegd op deze webpagina: Fiscale regelingen.

Vanaf 15 maart 2021 is het mogelijk om maximaal €5000,- subsidie te krijgen wanneer je een volledig elektrisch aangedreven bestelbusje koopt. In dit artikel van Nu.nl lees je meer over de bekendmaking door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Financier jouw elektrische bedrijfswagen bij Beequip en gebruik de subsidie als extra aanbetaling om je financiering laag te houden óf gebruik het als werkkapitaal om andere investeringen mee te doen (bijvoorbeeld een laadpaal).

Meer weten over het Parijs Klimaatakkoord? Lees onze blog: wat betekent het Parijs Klimaatakkoord voor mij als ondernemer?

Meer weten over mogelijke subsidies? Neem een kijkje op onze blog over de MIA/Vamil regeling.

Klant verhaal

Milieuservice Hoeksche Waard

“Al tijdens het eerste gesprek merkten we dat Beequip een hele andere aanpak heeft dan traditionele financieringspartijen.”

Bekijk het nieuwsbericht!

Elektrische bedrijfswagen leasen met financial lease

Er bestaan verschillende leasevormen voor het financieren van materieel. Voor de financiering van elektrische bestelbussen biedt Beequip de mogelijkheid voor financial lease.

Wat is financial lease?

Bij financial lease ben je direct de economisch eigenaar van de elektrische bedrijfswagen. Het juridisch eigendom ligt gedurende de looptijd van de lease bij de leasemaatschappij. Als je aan het einde van de looptijd van de lease de slotsom hebt betaald, wordt het juridisch eigendom aan jou overgedragen. Dan ben jij dus volledig de eigenaar van de elektrische bedrijfswagen. Tijdens de lease staat de elektrische bestelbus op de balans van jouw bedrijf en je schrijft erop af.

Door te kiezen voor financial lease kun je gebruik maken van fiscale regelingen voor elektrisch transport.

Service van Beequip

Je kunt bij ons rekenen op snelle reactietijden, advies op maat en duidelijke communicatie. Zo kun je zo snel mogelijk met jouw nieuwe aanwinst aan de slag. Zodat je onderneming verder kan blijven groeien. Dit is mogelijk door onze ‘equipment-first’ aanpak.

Wil je geen elektrische bedrijfswagen maar liever een elektrische heftruck leasen, elektrische stapelaar leasen, Dan kun je natuurlijk ook bij ons terecht.