Elektrisch leasen

Jij weet wat je nodig hebt,
wij regelen de financiering

Bereken je leaseprijs

Elektrisch materieel leasen voor je bedrijf?

Meehelpen aan een groenere toekomst door te kiezen voor elektrisch aangedreven materieel voor jouw onderneming.

Wist je dat elektriciteit vele malen goedkoper is dan diesel of gas? Zo scheelt dit 4.000 euro per jaar bij bijvoorbeeld een elektrisch voersysteem. En dat niet alleen, ook in het onderhoud is elektrisch materiaal vaak goedkoper. Benieuwd geworden wat de overstap naar elektrisch equipment jou zal kosten? We adviseren je graag over lease oplossingen, met of zonder aanvullende subsidie.

Onze expert

Job Maliepaard

010 808 26 96

job.maliepaard@beequip.nl

Neem contact op om de mogelijkheden voor elektrisch leasen te bespreken.

Waarom elektrisch leasen?

In bepaalde sectoren is elektrisch leasen al heel normaal. Zo krijgen we al regelmatig aanvragen voor:

Maar ook ander materieel wordt steeds meer elektrisch. Dit heeft met de gestelde klimaatdoelen te maken. Het is dan ook een kwestie van afwachten totdat door benzine, Diesel of LPG aangedreven materieel niet langer wordt toegelaten. Vanaf 2050 mag je bijvoorbeeld al niet meer met benzine en/of dieselauto’s de weg op. Het kan daarom verstandig zijn je nu al te oriënteren op elektrisch materieel.

Elektrificatie in de media

In de media is er ook al veel te doen rondom het elektrificeren van zwaar materieel. Zo schrijft NU.nl dat al steeds meer materieel elektrisch wordt. Lees hier: elektrische graafmachines, shovels en tractoren komen er aan.

Daarnaast benoemt ook de Nieuwe Oogst het rapport van ‘elektrificatie op het boerenerf’ en beschrijft de voor- en nadelen van een elektrische toekomst op het land. Voor meer info, lees hier verder: ligt toekomst landbouw in elektrificatie?

Neem een kijkje op onze blog voor meer info rondom het Parijs klimaatakkoord: wat betekent het Parijs Klimaatakkoord voor mij als ondernemer?

Wat zijn de voordelen van elektrisch leasen?

Wil je voorbereid zijn voor de elektrische toekomst, of ben je altijd al een koploper geweest en wil je graag investeren in groener materieel? Dan heeft dat meerdere voordelen.

  • Elektriciteit is goedkoper dan benzine, LGP of Diesel;
  • Je hebt de mogelijkheid om zelf opgewekte energie als brandstof te gebruiken (zonnepanelen);
  • Het is beter voor het milieu;
  • Je kunt korting krijgen op de aankoop met behulp van subsidies van de overheid.

Klantverhaal

Holland Huurt

Holland Huurt biedt sinds kort de mogelijkheid aan hun klanten om elektrische hoogwerkers te huren.

“Beequip heeft een gat in de markt ontdekt door de machines als onderpand van de lease te gebruiken. Daarnaast zijn ze heel snel: als je het bankwezen in gaat duurt alles ontzettend lang.”

Lees hier het hele verhaal -->

Elektrisch leasen: wat zijn de leasevormen?

Wat is financial lease?

Elektrisch materieel leasen en deze op de balans krijgen, kan met financial lease. Met deze lease-oplossing wordt Beequip juridisch eigenaar van het equipment en wordt jouw onderneming economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. Heb je het einde van het leasecontract bereikt? Dan ben je volledig eigenaar van het elektrisch materieel.

Wat is operational lease?

Als je het elektrisch materieel juist niet op de balans wilt hebben staan, is operational lease een goede optie. Met deze financieringsoplossing huur het equipment van Beequip, waarbij wij zowel economisch als juridisch eigenaar van de machine worden. Wil je het elektrisch materieel na verloop van tijd toch kopen? Aan het einde van de leaseperiode heb je een koopoptie.

Wat is sale & lease back?

Heb je elektrisch equipment en wil je werkkapitaal vrijmaken? Dan is de sale & lease back financieringsoplossing ideaal. Met deze lease-oplossing verkoop je het materieel tijdelijk aan Beequip, zodat er voor jullie organisatie kapitaal vrijkomt en je het materieel gewoon kunt blijven gebruiken. Het economisch eigendom ligt bij jullie organisatie, terwijl wij – tijdelijk – juridisch eigenaar worden. We leggen de nadruk hier op tijdelijk, omdat het juridisch eigendom na de leaseperiode weer automatisch overgezet wordt naar jouw onderneming.

Service van Beequip

Ook voor ons is de transitie naar elektrisch nog nieuw. Maar we willen graag meedenken met ondernemers die deze transitie willen maken. Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden. Ook voor materieel dat nog niet zo vaak elektrisch wordt aangeschaft kijken we graag met je mee.

Meer tips om je onderneming te verduurzamen?