Klantverhalen

Transportbedrijf ALP leaset allereerste BMC truck in Nederland met hulp van Beequip

Er is een nieuw truckmerk op de Nederlandse markt: vanaf augustus doet het Turkse BMC zijn intrede. Transportbedrijf ALP heeft de eer om de eerste BMC-kilometers op het Nederlandse asfalt te maken met hun nieuwe truck. Met hulp van vaste financieringspartner van BMC, Beequip, financierden zij de inmiddels alweer 26ste truck in hun wagenpark. “We beginnen met eentje, want het is ook even aankijken hoe zo’n nieuw merk bevalt.”

Aan het woord is meneer E., de mede-eigenaar van transportbedrijf ALP. Samen met zijn compagnon Mevlut bestiert hij sinds begin dit jaar het snelgroeiende transportbedrijf ALP. In de 9 maanden dat de mannen nu actief zijn, maakte het bedrijf een indrukwekkende groei door: van 3 naar 26 vervoersmiddelen. De 26ste, de BMC truck, wordt begin september geleverd. “We hadden er ook 15 kunnen aanschaffen, want werk hebben we genoeg,” vertelt E. “Maar je moet overal aan denken als je een nieuwe truck aanschaft. Welke kinderziektes komen er bij kijken, en zijn onderdelen direct beschikbaar als er iets aan mankeert of moeten die uit Turkije komen? Vandaar dat we met één beginnen, maar als het bevalt zit uitbreiding er zeker in.”

Nederlandse discipline, Turkse gastvrijheid

De groei van ALP komt niet uit de lucht vallen: de mannen werken er hard voor. Hun geheim? “We zorgen goed voor onze mensen, we hebben een hecht team aan chauffeurs om ons heen gebouwd en behandelen hen goed. Daarom werken ze graag voor ons. Voor onze klanten bieden we kwaliteit en 24-uur per dag beschikbaarheid. We hebben eigenlijk een combinatie gemaakt van Nederlandse discipline en Turkse gastvrijheid.” Maar hoe komen ze aan materieel? Dat is in deze markt ook niet eenvoudig. “Daar hebben we echt voor geknokt. Niet letterlijk natuurlijk, maar we zitten heel kort op de bal. Het komt niet naar je toe, je moet er echt hard voor werken. We hebben voornamelijk jong gebruikt materieel in het wagenpark, Beequip heeft de eerste nieuwe gefinancierd.”

“We werken nog niet zo lang samen met Beequip maar het eerste gevoel is goed. Beequip is lekker vlot, dat werkt, zeker in de transportwereld, heel fijn.”

Mede-eigenaar ALP Transport

Beequip werkt lekker vlot: BMC Truck Nederland

Het contact met Beequip kwam eerder al op gang bij een overname van een bedrijf waarbij contractovernames plaatsvonden van leaseovereenkomsten die bij Beequip waren afgesloten. Voor de financiering van de BMC truck komt ALP opnieuw in aanraking met Beequip: “Ik hou van open communicatie”, vertelt E. “We werken nog niet zo lang samen met Beequip maar het eerste gevoel is goed. Beequip is lekker vlot, dat werkt, zeker in de transportwereld, heel fijn.”

ALP Transport leaset eerste BMC truck van Nederland

Toekomstplannen

ALP is nog lang niet uitgegroeid. Eind dit jaar hopen ze zo’n 35 tot 50 trucks in hun wagenpark te hebben en de ambitie is om binnen twee jaar een eigen distributiecentrum te hebben én zo’n 200 auto’s. Hoe ze dit gaan bereiken? “We moeten kwaliteit blijven garanderen en continu investeren in mensen en in ons bedrijf. Dan komen we er vanzelf.”

Foto's van de BMC Truck:

BMC Trucks BMC Trucks

Interesse in het leasen van een BMC Truck of andere vrachtwagen?

Bij Beequip is een vrachtwagen leasen simpel, flexibel en snel geregeld. Ook als je een starter bent of wat minder goede jaren achter de rug hebt. Bereken vrijblijvend je leaseprijs in de leasecalculator of bekijk voor welk bedrag je een vrachtwagen kunt uitzoeken op basis van het maandbedrag dat jij wil betalen.

Bereken in 2 minuten je leaseprijs:     Ga direct naar onze leasecalculator