Klantverhalen

Tien nieuwe trucks voor MBH Transport

30 mei 2018

MBH Transport is een vervoersbedrijf voor containers. Ze zijn middenin de crisis in 2012 gestart met twee huurtrekkers in de Waalhaven. Concullega’s verklaarden ze voor gek maar MBH transport groeide als kool. In jaar 2 verwelkomde ze CMA CGM als klant en in de jaren erna zijn verschillende multinationals gevolgd. De meest recente samenwerking is met Kloosterboer. Door de snelle groei werd het noodzakelijk om het wagenpark uit te bereiden. MBH ving dit een tijd op met huurwagens maar moesten op zoek naar een permanentere oplossing.

Snelle groei

De transportmarkt staat bekend als een markt met weinig marge en veel concurrentie. Toch laat MBH Transport sinds de start een uitzonderlijke groei zien. Abdullah Hakan, financieel directeur van MBH legt uit hoe dat komt. Zijn focus ligt op het tevreden houden van de klanten. Dat doen ze door dagelijks alle transporten tot in de puntjes te plannen. Hierdoor zijn ze flexibel en kunnen ze inspringen op kansen in de markt. Deze flexibiliteit heeft o.a. geleid tot de nieuwe samenwerking met Kloosterboer. Zij zaten met kerst vorig jaar in de problemen omdat ze te weinig wagens ter beschikking hadden. MBH kon ze uit de brand helpen. De dag na de kennismaking reden er al 6 wagens voor ze rond. Snel schakelen dat is het geheim. Toen er uitbreiding van het aantal trucks nodig was om de snelle groei door te zetten bleek helaas dat snel schakelen niet overal de standaard is. MBH Transport klopte aan bij BestTrucks om tien trekkers aan te schaffen. Het vinden van een goed passende financiering bleek lastiger dan verwacht.

Mobility Centre Holland en Beequip

Omdat een financiering die paste bij de wensen van MBH Transport lastiger te regelen bleek heeft MBH Transport Mobility Centre Holland gevraagd om te kijken naar andere financieringsopties. De uitdaging in deze casus was liquiditeit. Een snelgroeiend bedrijf kan geld niet lang vastzetten in bijvoorbeeld aanschaf van machines of hoge aanbetalingen. Er moest dus een leaseconstructie worden uitgedacht die zo volledig mogelijk was. Arjan Baars – verantwoordelijk voor lease – ging daarnaar opzoek. In samenwerking met de specialisten van Beequip vond hij de oplossing door de al in eigendom zijnde, afbetaalde trekkers als borg in te brengen voor de nieuwe lease.

“Onze vaste leasemaatschappijen vonden het moeilijk om de benodigde vrachtwagens te financieren. We kwamen in contact met Mobility Centre Holland die een na een uitgebreide analyse van ons bedrijf in samenwerking met Beequip de oplossing vond. Zij kwamen met een flexibele lease oplossing voor de volledige investering. Uiteindelijk heeft het getoonde vertrouwen en lef van beide partijen ons bedrijf verder helpen groeien."  

Abdullah Hakan, eigenaar MBH Transport.

Nieuw en glimmend

Met de op maat gemaakte lease heeft MBH transport de benodigde 10 nieuwe trekkers aangeschaft. Vorige maand is de laatste DAF uitgeleverd en inmiddels rijden ze allemaal rond. Ter ere van de nieuwe samenwerking met Kloosterboer is er één trekker in hun bedrijfskleuren geleverd. De nieuwe wagens zijn een mooie aanvulling op het wagenpark van MBH en als de bedrijfsgroei doorzet zullen er snel nog meer nodig zijn.