Op zoek naar materieel? Bekijk onze voorraad

Klantverhalen

Transportbedrijf starten in coronatijd: “De bank ziet je liever gaan dan komen”

Sommige ondernemers worden niet geboren maar gemaakt. Bijvoorbeeld als ze al hun hele leven in een sector werken en precies weten wat er beter kán en móet. Dat is het verhaal van Logistic Group Holland (LGH): vier mannen met bij elkaar meer dan 100 jaar ervaring in de transportwereld. Middenin de lockdown startten zij een verfrissend, modern transportbedrijf. “Beequip heeft ons de kans gegeven om direct groot te denken.”

Omdenken in de transportwereld

Met elkaar hebben zij een visie: een transportbedrijf gericht op het volledig ontzorgen van de klant. “Over één ding waren we het eens: het moet en kan anders in de transportwereld. In oktober 2019 begonnen we met het uitwerken van onze plannen. Midden in de lockdown in mei zijn we van start gegaan met Logistic Group Holland. We noemen onszelf ‘transportoplossers’: eigenlijk kunnen we voor iedereen werken en voor elke vraag. Dat zie je ook terug in ons logo: je kunt met ons alle kanten op.”

LGH speelt in op de kansen die er liggen in de markt: de vraag naar partijen die volledig gericht zijn op service. “We bieden onze klanten logistiek oplossingen in de breedste zin van het woord en willen af van slechte communicatie en -kwaliteit in de vervoerswereld.” Die aanpak werkt: het bedrijf uit Wesepe maakt een vliegende start. Mede dankzij de lease bij Beequip.

Een bedrijf starten in coronatijd

De mannen hadden er zin in. Maar toen hun bedrijf midden in de lockdown opende, ging de financieringsmarkt op slot. “We kenden Cor Telleman van Beequip al uit het verleden”, lichtten de mannen toe. “Bij de bank zijn we niet eens geweest: die zien je liever gaan dan komen.” Met Beequip daarentegen was er meteen een klik. “Beequip begrijpt het transport. Het is de perfecte partner voor partijen zoals wij, ondernemers die kansen zien. Ze handelen goed, snel en adequaat. Daarnaast is het een partij die mee gaat, dat helpt ons als we kijken naar de toekomst. Dat zij onze ambities op het gebied van duurzaamheid ondersteunen, maakt het af. Samen snappen we ondernemerschap.”

"Beequip begrijpt het transport. Het is de perfecte partner voor partijen zoals wij, ondernemers die kansen zien."

Logistic Group Holland

Leaseoplossingen ook voor startende ondernemers

Vanuit Beequip is Ricardo Huisden betrokken bij het contact met LGH. Vanuit zijn kennis en expertise in de wereld van wegtransport, is hij de aangewezen persoon om bedrijven zoals LGH te helpen groeien. “Bij Beequip zeggen we altijd: tegen een goed idee zeggen we zelden nee”, vertelt Ricardo. “Maar een starter die een gloednieuwe vloot wil leasen van ruim een miljoen euro, dat moet wel écht een goed idee zijn om de risico’s voor ons weg te nemen. Gelukkig komen de mannen van LGH van goeden huize: het business plan stond en staat als een huis. Dit zijn echt de bedrijven waar we Beequip voor zijn gestart: ondernemers met goede ideeën en ambities die via de reguliere weg lastiger aan financiering komen. Het is heel gaaf om te zien wat ze in korte tijd al hebben bereikt.”

Duurzaamheid

Een modern transportbedrijf kijkt niet alleen naar service, communicatie en coaching van chauffeurs. De mannen van LGH hebben ook grote ambities op het gebied van duurzaamheid. “Niet alleen wij, maar ook onze klanten vragen daarom”, lichten ze toe. “Daarin willen we mede voorop lopen. Voor de toekomst kijken we of we ons pand zelf genererend kunnen maken. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheid voor toevoegen van een vrachtwagen die rijdt op waterstof aan onze vloot. Het is super dat Beequip aan het onderzoeken is wat de mogelijkheden zijn om deze te leasen. Zo helpen we elkaar verder. Zo zijn we klaar voor de toekomst en delen we onze verfrissende kijk op transport.”