Zo haal je geld
uit de waarde van machines

Een partner met kennis van materieel is essentieel

Maak een afspraak

Als financieel adviseur voor het MKB zie je dit vaak voorbij komen: veel ondernemers hebben een tekort aan liquide middelen om investeringen in nieuw materieel te kunnen voorfinancieren. Bij de bank kun je allang niet meer altijd terecht voor dit soort vraagstukken. Onze partner Auxillium liep ook tegen dit probleem aan toen zij hun klant VZV Diamant wilden helpen met hun bedrijfsovername. Deze kende twee eisen: het bedrijf mag niet overgaan naar een wildvreemde én de beoogde nieuwe eigenaren mochten niet financieel onder water komen te staan. In deze casestudy vertellen we je waarom Beequip in de zoektocht naar een bijpassende financier als beste uit de bus kwam.

“Een bankier klapt zijn laptop open, Beequip klapt de motorkap open.” Aan het woord is Marco Kastelein, financieringsspecialist bij Auxilium. In zijn rol ontzorgt hij accountants bij het oplossen van financieringsvraagstukken voor MKB ondernemers. “Voor de vraag van VZV Diamant was ik in een traditionele discussie met de banken beland toen ik werd gewezen op Beequip: zij boden een oplossing waar later de banken van zeiden ‘die had ik ook gekozen’.”

Verder kijken dan de bank

Het is eind 2018 wanneer Marco wordt benaderd door de accountants van Wesley Dolleman en zijn compagnons Justin en Richard Verkleij, die het bedrijf VZV Diamant na 30 jaar overnemen van Justin’s vader. Wesley: “Van de bedrijven met grote zaagmachines behoren wij tot de top van Nederland. Het komt niet vaak voor dat die te koop worden aangeboden.” De banken komen op dat moment niet met een oplossing die voldoet aan de twee eisen die er aan de overname zijn gesteld.

Marco ligt toe: “Ten opzichte van vroeger zijn banken minder actief in het MKB en kritischer in wat ze wel en niet doen. Daardoor zijn financieel adviseurs genoodzaakt steeds breder te kijken om de puzzel op te lossen.”

De heren van VZV Diamant hebben hun bedrijfsovername gefinancierd bij Beequip

 

Kennis van materieel

De volledige inboedel is inmiddels in een Sale & Financial Lease ondergebracht bij Beequip, waardoor de mannen de financiële ruimte kregen het bedrijf over te kopen. “We waren direct gecharmeerd van het totaalpakket dat Beequip biedt”, vertelt nieuwe bedrijfseigenaar Wesley. “Andere financiers vragen kentekens op en kijken vooral naar de cijfers. Niet hoe een machine is opgebouwd en of hier extra voorzieningen op zijn aangebracht die meerwaarde toevoegen aan de machine.” Marco vult aan: “Om dit wel te kunnen beoordelen werkt Beequip met equipment experts. Wat bij deze casus legendarisch was, is dat hun expert Bernard direct op zaterdagochtend langs ging om de machines te bekijken, omdat dat het moment is waarop ze stil staan. Zo is Beequip echt in staat om maatwerk te leveren.”

Partnerschap

Marco Kastelein: “De samenwerking met Beequip is heel open en transparant. We gaan beiden voor een langdurige samenwerking, niet voor de korte deal. Zo helpen we het MKB groeien.”

Neem contact op met

Eva Herrenauw

06 280 339 50 010 340 0844

eva.herrenauw@beequip.nl

“Bij Beequip vinden we dat financiering bijna altijd mogelijk moet zijn. Een startende klant, een klant met moeilijke jaren achter de rug of een Sale & Lease Back op gebruikt materieel: wij denken graag verder. Daarnaast kun je rekenen op snelheid en persoonlijk contact.”