Op zoek naar materieel? Bekijk onze voorraad

Sale en Lease Back als nieuwe bedrijfsfinanciering bij Beequip

22 mei 2017 - 2 minuten lezen

De tijd dat alleen in de vastgoed sector kapitaal vrijgemaakt werd via een sale en lease back constructie ligt ver achter ons. Ben jij als ondernemer op zoek naar kapitaal om innovatie of groei te financieren? De kans is groot dat je dit al in huis hebt. Staan er bij jou op de balans bedrijfsmiddelen die je kunt verkopen? Denk hierbij aan groot materieel, zoals een hijskraan, vrachtwagens of bouwmachines. Daar zit nu kapitaal in vast dat de juiste partner voor jouw bedrijf kan vrijmaken door middel van een Sale en Lease Back.

Zo financier je groei of innovatie

Je bedrijf loopt lekker en het is tijd voor de volgende stap:groeien naar het volgende niveau. Of misschien innoveren met nieuwe technieken om jouw bedrijfsprocessen nog efficiënter of groener te maken. Bij de bank kan of wil je niet terecht voor een bedrijfsfinanciering, die begrijpen jouw business niet voldoende. Crowdfunding wil je niet en angel investors ken je niet. Je hebt wel een aanzienlijk bedrag aan groot materieel op de balans staan. Dat kapitaal kun je vrij maken om te groeien of te innoveren met jouw bedrijf. In een sale en lease back constructie koopt de financieringspartner dit groot materieel van jou, of een deel daarvan, waarna jouw bedrijf dit materieel gaat terug leasen. Een echte win-win: alles blijft gewoon binnen jouw bedrijf, de machines blijf je gebruiken en het kapitaal komt vrij voor nieuwe investeringen.

​Wanneer sale en lease back

​Financieringen en leaseconstructies zijn er in vele soorten en maten. De keuze om voor de sale en lease back constructie te kiezen moet passen bij jouw situatie. Uiteraard heb je activa op de balans nodig die je kunt omzetten naar deze lease variant. Het moet ook passen bij de verdere financiering van jouw bedrijf. Heb je bijvoorbeeld jouw machines al als zekerheid gebruikt voor een ander type bedrijfsfinanciering dan kun je deze mogelijk niet verkopen. Het is dus verstandig om alles vooraf goed te laten onderzoeken.

Wat is jouw groot materieel waard?

De waarde van jouw machines op de balans is zelden gelijk aan de werkelijk waarde op de markt. Bij het waarderen van jouw machinepark wil je dus met een specialist werken die verstand heeft van dit materieel. Een partner die kijkt naar de mogelijkheden en inzetbaarheid in plaats van risico en afschrijvingen. Iemand die op basis van ervaring een realistische levensduur kan inschatten en dus een accurate waarde aan jouw materieel kan toekennen. Een goed voorbeeld is de Milieuservice Hoeksche Waard, die door sale en lease back van een deel van haar materieel kon investeren in robotisering van de afvalscheiding.​ Je kunt ook een kijkje nemen op watismijnmachinewaard.nl

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer weten over wat we voor je kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Je kunt ook altijd bellen naar 010-340 08 44 of mailen naar sales@beequip.nl