Op zoek naar materieel? Bekijk onze voorraad

Nieuw bij Beequip: Netto Operational Lease

23 oktober 2017 - 3 minuten lezen

Bij Beequip blijven we vernieuwen om jouw bedrijf nog harder te laten groeien. Daarom introduceren we de netto operational lease als vierde leasevorm. Daarmee combineren we alle voordelen van een financial lease met het economisch voordeel en administratieve gemak van een operational lease. Gewoon via onze unieke 'equipment first' aanpak. Zoals je van ons gewend bent eigenlijk. Nieuw of gebruikt, jij kiest.

Waarom geen financial lease?

Goede vraag. Bij Beequip gaan we prat op het feit dat we niet te veel nadruk op de boekhouding leggen, maar hier moeten we even. Bij een financial lease word je economisch eigenaar van het materieel dat je leaset en is Beequip juridisch eigenaar. Het materieel komt dus op jouw balans te staan. En dat kun je fijn vinden, omdat je dan bijvoorbeeld ook kunt afschrijven op datzelfde materieel en je voorkeur geeft aan financiering op je balans. Maar dat heeft ook invloed op het financieren van de rest van je onderneming.

De waarde van alle bezittingen en schulden van jouw bedrijf op de balans gebruiken financiers om een kengetal te berekenen dat we solvabiliteit noemen. Dit cijfer geeft aan hoe goed jouw bedrijf op de lange termijn in staat is zijn rekeningen te betalen. Meer materieel op de balans dat gefinancierd is, betekent een verslechtering van de solvabiliteit. Hierdoor zal je minder goed in staat zijn om aan verdere bedrijfsfinanciering te komen. Bijvoorbeeld een handelsfinanciering of een rekening courant krediet. In het gunstigste geval zal je zien dat dit duurder wordt. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Daarom een netto operational lease

Een volledige operational lease is de meest gemakkelijke en uitgebreide leasevorm die je kunt kiezen. Je hoeft nergens meer naar om te kijken en kan het materieel gewoon gebruiken. Voor de looptijd van het contract weet je exact welk bedrag je per maand gaat betalen en daardoor is alles uitstekend te budgetteren. De leasemaatschappij vraagt bovendien minder aflossingen omdat zij het economisch risico dragen over het materieel. Dit verlaagt jouw maandbedrag. Jouw bedrijf wordt geen eigenaar van het materieel en dus blijft die solvabiliteit waar we het net over hadden intact. Omdat de operational lease een 'all-in' leasevorm is heb je zelf geen invloed op bepaalde vormen van onderhoud of waar en hoe je het materieel verzekert. Dat regelt de leasemaatschappij allemaal. Klinkt goed natuurlijk, vaak de beste oplossing, maar misschien niet wat je zoekt. Want wat nu als je liever zelf zorg draagt voor het onderhoud, de verzekeringen en uiteindelijk wel eigenaar wilt zijn van het materieel.

Daarvoor bieden we nu dus de netto operational lease. Hierbij is het materieel volledig eigendom van de leasemaatschappij. Het komt dus niet op de balans, jouw solvabiliteit blijft intact. Bijkomend voordeel is dat er bij aanschaf van het materieel dus ook geen noodzaak is om de btw voor te schieten; die mag je gewoon per maand betalen. In afwijking op een Volledige Operationele Lease zitten bij een Netto Operationele Lease alle operationele kosten, zoals onderhoud, verzekering en brandstoffen, niet in het leasecontract. Dat heeft weer een gunstig effect voor het maandbedrag. Je bent zelf de baas over deze kosten, net als bij de financial lease.

Het blijft maatwerk

Het beste idee sinds gesneden brood? Dat kan. Voor ieder bedrijf is een andere aanpak nodig. Daarom maken wij jouw perfecte leaseconstructie op maat. Inderdaad, nog steeds op basis van jouw materieel en de beoogde exploitatie daarvan. Die is en blijft leidend. Als daaruit komt dat de netto operational lease voor jou de beste oplossing is, super! Dan zijn we blij dat we deze vorm aan onze portfolio hebben toegevoegd. Ben je benieuwd geworden of deze leasevorm ook bij jouw onderneming past? Laat je gegevens achter dan nemen wij contact met je op.

Je kunt bij ons terecht voor onder andere heftrucks leasen, trailers leasen, tractors leasen of bouwmachines leasen.