De autobranche haalt steeds meer omzet uit occasions.Ook in de markt voor zwaar materieel is er volop vraag naar gebruikte machines.

8 mei 2018

In het Financieel Dagblad van 8 mei 2018 staat een artikel over de nieuwste ontwikkeling in de autobranche. Autodealers richten zich hier steeds meer op de verkoop van occasions. Inmiddels is deze nieuwe focus al verantwoordelijk voor een significant deel van de totaalomzet in deze branche. Wij zien eenzelfde verschuiving van vraag en aanbod in de equipmentmarkt.

Meer groeipotentie dan banksaldo

Beequip helpt bedrijven in de Agri, Bouw, Infra en Logistiek groei te versnellen door het aanbieden van lease oplossingen voor materieel. Hiermee steunen wij de groeiambitie van MKB-ondernemers ook als die groter is dan de ruimte bij hun bank.

Dit doen we door onze ‘equipment first’ methode te hanteren waarbij we eerst kijken naar de waarde van de betreffende machine en vervolgens pas naar de financiële administratie. We leggen de nadruk op het materieel en ons vertrouwen in de toekomst van de onderneming.

Is gebruikt materieel de toekomst?

Beequip helpt het MKB niet alleen met investeringen in nieuw materieel maar richt zich voornamelijk op de markt voor gebruikte machines. Aanschaf van materieel is kostbaar en drukt je zakelijke balans.  Koop je nieuw, dan heb je – net zoals bij de aanschaf van een auto – te maken met een snel restwaardeverloop in de eerste jaren. Omdat zwaar materieel– in vergelijking met auto’s – een langere levensduur heeft is het daarom logisch om te kijken naar gebruikt materieel; de kop is er dan af. Kies je ervoor om gebruikt materieel te leasen dan vergroot je de flexibiliteit van je onderneming. Iets wat in afgelopen jaren wel bewezen is belangrijk te zijn.

Heb je al materieel op je balans en meer flexibiliteit nodig dan kunnen we je een Sale en Leaseback aanbieden. Hierbij verkoop je je materieel aan Beequip en lease je dit vervolgens weer terug tegen een vaste maandprijs met het recht om het materieel weer terug te kopen aan het einde van de lease.

Aan de slag!

Meer weten over de mogelijkheden om materieel te leasen of de Sale en Leaseback? Lees het artikel Sale en Lease Back als nieuwe bedrijfsfinanciering of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!