Equipment firstDe weg naar groei

15 mei 2017

Daar sta je dan als goedgemutste mkb-ondernemer in de showroom van een dealer. Een mooie klant heeft jou als transporteur zojuist een forse klus gegund.

Tientallen vrachtwagens en opleggers bekijk je aandachtig. Ze fonkelen, je handen jeuken: hier zou je graag eens stevig shoppen voor je nieuwe opdracht. Alleen de financiering van het materieel baart je zorgen. Wie gaat jou geld lenen zodat je snel beschikt over het benodigde materieel?

Situaties zoals deze zijn voor ons bij Beequip dagelijkse kost. De crisis mag dan wel voorbij zijn, toch hebben steeds meer ondernemers moeite met het vinden van financiering – vooral in het mkb. Aan hun prestaties ligt het zelden: ze krijgen weer opdrachten genoeg, de weg naar groei ligt wagenwijd open. Maar waar vinden ze een partij die ze de gezochte investering gunt? Ons advies: kies voor een partij die eerst kijkt naar de waarde van je huidige materieel en dan pas naar de financiële kant van je bedrijf. Dan zal je ervaren dat er meer mogelijkheden zijn.

Kapitaal is kapitaal

Onze 'equipment first' - aanpak is onderscheidend en flexibel. We checken eerst de waarde van het bestaande wagenpark van onze klanten en daarna pas hun winstgevendheid. Dat wagenpark moet als eerste zekerheid kunnen dienen, vinden wij. Heeft de onderneming een paar slechte jaren achter de rug waardoor de cijfers tegenvallen, dan adviseren wij om voor gebruikt materieel te kiezen. Net als bij auto’s is zulk materieel in goede staat maar is ‘de kop’ er vanaf. Dat resulteert in lagere leasekosten. Bovendien is het duurzamer. Al met al doe je jezelf en de markt als ondernemer met zo’n lease-oplossing een groot plezier.

Cruciaal voor deze aanpak is natuurlijk dat je mensen met verstand van zaken hebt. Die hebben wij: onze ‘lease officers’ komen uit de equipment markt en kunnen daardoor zelf de waarde van machines bepalen. Ze zijn bekend met constructies zoals sale & lease back, financial lease en operational lease. En snappen hoe belangrijk het is om als ondernemer snel te kunnen schakelen. Immers: een opdracht aannemen is één, de uitvoering een tweede. Onze lease officers denken altijd met de ondernemer mee op zoek naar een passende financieringsoplossing.

Terug naar de dealer

Ons einddoel? Dat is dat de ondernemer mét financieringsoplossing terug kan naar de dealer, zodat hij alsnog snel een set materieel voor zijn opdracht krijgt. Zo kan hij vooruit op de weg die voor hem open ligt. De weg omhoog, naar groei. Daar is het hele mkb bij gebaat.

 MEER WETEN OVER Beequip

Meer weten over Beequip en wat we voor je kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.