Een zeer veelzijdige zeecontainer

30 oktober 2017

Zeg je zeecontainer dan denkt de gemiddelde Nederlander aan zo'n enorme blokkendoos van stalen 40ft containers op een enorm zeeschip. Klop natuurlijk, maar de inzet is veel groter en breder geworden. Verschillende maten, sluitingen en afwerkingen. De zeecontainer is van een saaie verpakking als een kameleon veranderd in een reclamebord voor je bedrijf.

​Meer ruimte in de container

​De internationale containeroverslag is gebaseerd op 20ft containers. Dat is 1 TEU - 'Twenty Foot Equivalent Unit'. Dat is eigenlijk een kleine zeecontainer. Het meest zien we 40ft containers, bijvoorbeeld op een vrachtwagen. 2 TEU dus, en ook prima te verwerken met de overslagapparatuur voor 20ft containers. Voor de Europese markt werken we ook veel met 45ft containers. Een verlengde 40ft container eigenlijk, net weer een tikkie groter. Wel zo gebouwd dat ook deze container met standaard overslag infrastructuur verwerkt kan worden. De container bestaat ook in een high cube variant, extra hoogte voor het echte grote werk. Zo kun je nog meer pallets vervoeren tijdens een dienst. Meer ruimte en toch gewoon bruikbaar op een normale trailer, wagon of binnenvaartschip.

 

Speciale containers

​Naast de gewone zeecontainers is er ook een heel scala aan speciale containers op de markt. Reefers bijvoorbeeld, waarin je goederen gekoeld of verwarmd kunt opslaan of vervoeren. Milieucontainers voor gevaarlijke stoffen, die voldoen aan de nodige, strikte eisen om gevaarlijke stoffen te vervoeren. Sommige types kun je met een heftruck beladen via de zijkant. Veelal is ook voorzien in ventilatie, een lekbak in het geval van vloeistoffen en zijn de containers extra brandwerend. Er bestaan ook geïsoleerde containers die ervoor zorgen dat er in de container geen kans op condensvorming bestaat. Ideaal voor het geconditioneerd vervoer van kwetsbare goederen.

​En wat te denken van de ontwikkelingen op het gebied van de tankcontainers. Dit zijn tanks, ingebouwd in een 20ft zeecontainer frame. Hiermee kun je intermodaal, dus via rail, truck en schip, vloeistoffen vervoeren. Denk hierbij aan voeding, chemie of gas. Voor deze tankcontainers gelden zeer strenge, internationale voorwaarden die de veiligheid van de tanks garanderen.

 

​Speciale toepassingen

​De container wordt al lang niet meer enkel voor opslag en vervoer gebruikt. Wat dacht je van een popup store gebouwd uit containers? Door de stevige bouw van de container is deze in een oogwenk geplaatst en net zo makkelijk weer verwijderd. Perfect voor een tijdelijke huisvesting. Of wat te denken van inzet bij grote festivals en concerten? Een of meerdere, gekoppelde containers ombouwen tot een horeca paviljoen en deze aanvullen met reefer containers om voedsel en drank op te slaan. Een stukje verderop enkele sanitaircontainers: deze zijn speciaal uitgerust met WC blokken of zelfs een douchegelegenheid. De sanitaircontainer heeft enkel een afvoer en aansluiting op electra en koud water nodig.

 

​Campings en vakantieparken

​Ook voor het toerisme biedt de container mogelijkheden. Om op een park vakantiewoningen te bouwen is een behoorlijke ingreep. Zowel logistiek als financieel. Containers laten zich tegenwoordig uitstekend ombouwen tot miniwoning met alles erop en eraan. Kies twee gekoppelde containers als je meer ruimte wilt bieden aan de gasten. Het grote voordeel zit in de opbouwtijd op het terrein zelf. De containers worden in een werkplaats omgebouwd tot woning en dan per truck naar de plaats van bestemming gebracht. Neerzetten en klaar. Geen overlast en desnoods weer weg te halen of te verplaatsen als het seizoen voorbij is.

 

​De zeecontainer als reclamebord

​Bij de wegenbouw, zien we het al een tijdje. Een stapeltje zeecontainers die elk voorzien zijn van de huiskleuren en het logo van een van de aannemers. Groot en herkenbaar. De toepassingen zijn legio. In dit geval als reclamebord, maar ook als functionele terreinscheiding of tijdelijke behuizing bij een verbouwing. Alles in de eigen huisstijl.

​Wil jij wat met zeecontainers?

Heb je grootse plannen? Één of meer containers, nieuw of gebruikt, het maakt voor ons geen verschil. Lees voor meer informatie ook het artikel: Wij verzorgen de beste financiering voor jouw plannen met de containers. Meer weten? Laat je gegevens achter dan nemen wij contact met je op.