Beequip neemt kijkje in de keuken bij BCTN

9 juli 2018

Je komt nog eens ergens als je bij Beequip werkt. Om onze equipmentkennis op peil te houden gaan wij regelmatig op bezoek bij onze klanten. Dit keer werden we verwelkomt door Ricardo van den Berg (Regional Sales Manager) en Peter de Witte (Regional Terminal Manager) van BCTN terminal in Alblasserdam.

BCTN heeft 7 inland terminals in Nederland en België. Ze zijn in 1987 begonnen met een terminal in Nijmegen. Inmiddels hebben ze ook locaties in AlblasserdamDen Bosch, Roermond, Venray, Geel (België) en Meerhout (België).

(tekst gaat verder onder de foto)

Verbinding

De 7 terminals van BCTN bieden een dagelijkse verbinding met de grote zeehavens en het achterland. BCTN is daarmee een belangrijke speler in containervervoer. De locatie in Alblasserdam heeft een directe verbinding met de Rotterdamse haven waar meermaals per dag op gevaren wordt. De wegen rondom grote zeehavens kunnen de aanvoer van goederen via vrachtwagens nauwelijks aan. Inland terminals bieden de oplossing. Een schip kan in één lichting 100 tot 150 containers meenemen wat datzelfde aantal aan vrachtwagens op de weg scheelt.

Groen

BCTN is één van de weinige bedrijven met twee Lean & Green sterren en een certificaat voor de derde ster. Deze worden uitgereikt aan bedrijven die actief aan CO2-reductie doen. BCTN loopt voorop als het om duurzame maatregelen gaat. Alleen al het verminderen van wegverkeer heeft al snel een CO2-reductie van 20 tot 40% tot gevolg. De nieuwe schepen die BCTN binnenkort in de vaart neemt zijn veelal elektrisch. Door daarnaast een strakke transportplanning aan te houden en import- en exportstromen beter op elkaar af te stemmen worden steeds minder lege kilometers gemaakt.

Samenwerking

Beequip financiert het nodige zwaar materieel voor BCTN, zoals empty handlers en reach stackers. Ook bij dit materieel staat duurzaamheid hoog op de agenda. Omdat het meeste voorlopig nog op diesel rijdt is BCTN actief bezig met een efficiënte planning om uitstoot te verminderen. In de toekomst zal er elektrisch gedreven materieel ingezet worden. De eerste stap is al gezet met de bestelling van een elektrisch binnenvaartschip.

Foto's