Binnenvaartschip financieren
met scheepshypotheek

Jij weet wat je nodig hebt, wij regelen de financiering

Neem contact op

Binnenvaartschip financieren voor je bedrijf?

Nederland is een waterland. Met onze verschillende (zee)havens en rivieren naar het achterland is onze maritieme sector groot. Om dit uit te bouwen en onderhouden is geld nodig. De binnenvaart is een belangrijk onderdeel in de sector.

De vraag naar financieringen voor schepen is daarom hoog. Dit financieren van schepen is een aparte tak van sport. Er zijn zoveel verschillende typen schepen en gebruiksmogelijkheden dat er altijd maatwerk nodig is. Beequip springt hier – als eigenzinnige leasemaatschappij – op in. Wij financieren altijd op basis van sector en materiaalkennis. Dat specialisme – waarin wij onderscheidend zijn – is precies wat de binnenvaart nodig heeft. Een binnenvaartschip financieren? Dat doe je uiteraard bij Beequip.

Onze expert

Gerard Gommers

06 5320 2212 010 340 08 44

gerard.gommers@beequip.nl

Gerard Gommers is gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor de binnenvaart.

Wat zijn de voordelen van een
scheepsfinanciering?

Wil je een binnenvaartschip financieren? Dan zijn er meerdere voordelen om dit doen met Beequip. Wij hebben immers jaren ervaring en onze specialisten baseren hun lease offerte op het materieel dat jouw bedrijf nodig heeft en hoe dit gebruikt zal worden. Pas in de volgende stap kijken we naar de laatste jaarcijfers. Onze specialisten weten alles over maritiem leasen en kunnen zo een maatwerk lease-oplossing opstellen. Zo vind je een financieringsoplossing die goed past bij jouw wensen en de groei wensen van je bedrijf. 

Behalve een binnenvaartschip leasen, kun je nog meer maritiem equipment leasen bij Beequip, zoals: een containerschip leasenpontons, werkmateriaal voor op pontons, specialistisch offshore materieel, en containers.

Wil je maritiem materieel, haven equipment of een binnenvaartschip kopen? Dan ben je bij Beequip aan het juiste adres voor de financiering ervan. Onze specialisten kunnen een scherpe lease offerte voor je opstellen, die past bij jouw wensen. Neem snel contact met ons op!

Nieuw of gebruikt binnenvaartschip financieren met scheepshypotheek?

Beequip financiert niet alleen nieuwe schepen. Wij kijken ook naar de mogelijkheden die bestaande schepen bieden. Een goed onderhouden tweedehands schip is nog veel waard. Ze kan vaak nog jaren mee. Met onze kennis kunnen wij ook voor gebruikte schepen de waarde bepalen. Hierdoor kunnen wij vaak een stapje verder dan andere financiers.

Klantverhaal

Scheepswerf Peter Tinnemans

”De enkelwandige tanker de Roma werd omgebouwd tot beunschip en dat is prachtig vastgelegd door Tinnemans Scheepswerf. Beequip is als financier betrokken bij dit project en we delen graag wat beelden.”

Bekijk hier het hele klantverhaal -->

Binnenvaartschip financieren met scheepshypotheek

Normaal gesproken kun je bij Beequip kiezen uit verschillende leasevormen: financial leaseoperational lease of sale & lease back. Voor schepen werkt het net even anders.

Hoe werkt een scheepshypotheek?

Op een schip wordt namelijk een hypotheek gevestigd. Dit gebeurt, net als met een hypotheek op een huis, door middel van een notariële akte en inschrijving van de akte in het register. De voorwaarde is dat het schip in het Nederlandse Kadaster wordt geregistreerd en ook onder de Nederlandse vlag vaart. Het schip kan wel, met toestemming van Beequip, in buitenlandse wateren worden ingezet. Iedere maand los je een stuk van het hypotheekbedrag bij ons af. Je kunt bij Beequip een hypothecaire lening afsluiten voor een nieuw aan te kopen schip óf een schip wat al in eigendom is. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Service van Beequip

Wil je op een professionele en financieel interessante manier een binnenvaartschip financieren? Dan is Beequip er voor jou. Onze experts, gespecialiseerd in de maritieme sector, zoeken de beste lease optie voor jou en bepalen de waarde van het te leasen materieel. Wij baseren onze lease offerte op waar je het binnenvaartschip voor wilt gebruiken en welke invloed dit heeft op de waarde. Dat is onze ‘equipment first’ aanpak. Wil je meer informatie over een scheepshypotheek voor jouw binnenvaartschip? Neem dan contact op met Beequip.

Behalve binnenvaartschepen, kun je bij Beequip ook terecht om andere machines en/of materieel te leasen. Wil je bijvoorbeeld een heftruck leasen of een vrachtwagen leasen? Dan kun je ook bij ons terecht. Equipment lease is onze sector. Wij helpen je graag.