Binnenvaartschip leasen

Jij weet wat je nodig hebt,
wij regelen de financiering

Bereken direct je leaseprijs

Binnenvaartschip leasen voor je bedrijf?

Nederland is een waterland. Met onze verschillende (zee)havens en rivieren naar het achterland is onze maritieme sector groot. Om dit uit te bouwen en onderhouden is geld nodig. De binnenvaart is een belangrijk onderdeel in de sector.

De vraag naar financieringen voor schepen is daarom hoog. Dit financieren van schepen is een aparte tak van sport. Er zijn zoveel verschillende typen schepen en gebruiksmogelijkheden dat er altijd maatwerk nodig is. Beequip springt hier – als eigenzinnige leasemaatschappij – op in. Wij financieren altijd op basis van sector en materiaalkennis. Dat specialisme – waarin wij onderscheidend zijn – is precies wat de binnenvaart nodig heeft. Een binnenvaartschip leasen? Dat doe je uiteraard bij Beequip.

Onze expert

Gerard Gommers

06 5320 2212 010 340 08 44

gerard.gommers@beequip.nl

Gerard Gommers is gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor de binnenvaart.

Wat zijn de voordelen van een
binnenvaartschip leasen bij Beequip?

Wil je een binnenvaartschip leasen? Dan zijn er meerdere voordelen om dit doen met Beequip. Wij hebben immers jaren ervaring en onze specialisten baseren hun lease offerte op het materieel dat jouw bedrijf nodig heeft en hoe dit gebruikt zal worden. Pas in de volgende stap kijken we naar de laatste jaarcijfers. Onze specialisten weten alles over maritiem leasen en kunnen zo een maatwerk lease-oplossing opstellen. Zo vind je een financieringsoplossing die goed past bij jouw wensen en de groei wensen van je bedrijf. 

Behalve een binnenvaartschip leasen, kun je nog meer maritiem equipment leasen bij Beequip, zoals: een containerschip leasenpontons, werkmateriaal voor op pontons, specialistisch offshore materieel, en containers.

Wil je maritiem materieel, haven equipment of een binnenvaartschip leasen? Dan ben je bij Beequip aan het juiste adres. Onze specialisten kunnen een scherpe lease offerte voor je opstellen, die past bij jouw wensen. Neem snel contact met ons op!

Nieuw of gebruikt binnenvaarschip leasen?

Beequip financiert niet alleen nieuwe schepen. Wij kijken ook naar de mogelijkheden die bestaande schepen bieden. Een goed onderhouden tweedehands schip is nog veel waard. Ze kan vaak nog jaren mee. Met onze kennis kunnen wij ook voor gebruikte schepen de waarde bepalen. Hierdoor kunnen wij vaak een stapje verder dan andere financierders.

Klantverhaal

Scheepswerf Peter Tinnemans

”De enkelwandige tanker de Roma werd omgebouwd tot beunschip en dat is prachtig vastgelegd door Tinnemans Scheepswerf. Beequip is als financier betrokken bij dit project en we delen graag wat beelden.”

Bekijk hier het hele klantverhaal -->

Binnenvaartschip leasen: 3 leasevormen

Wil je een binnenvaartschip leasen? Dan is het belangrijk om de verschillende leasevormen te bekijken. Er zijn immers verschillende manieren van equipment lease mogelijk en de specialisten van Beequip helpen je graag de fiscaal beste leasevorm te kiezen. Deze financieringsoplossingen behoren tot de mogelijkheden: 

Wat is financial lease?

Ten eerste kun je kiezen voor financial lease. Bij deze financieringsoplossing, wordt Beequip de juridische eigenaar van het binnenvaartschip. De lessee – jij, dus – krijgt het economische eigendom. Tijdens de financial lease periode, komt het schip op jouw balans te staan. Doordat het materieel op de balans staat, schrijf je erop af. Zodra het leasecontract is afgelopen, ben je de eigenaar van het binnenvaartschip. 

Wat is operational lease?

Je kunt ook kiezen voor operational lease. Bij deze vorm van leasen, verschijnt het binnenvaartschip  niet op de balans, waardoor jouw bedrijf een betere balansverhouding kan hebben. Hierdoor is Beequip juridisch en economisch eigenaar van het schip. Zodra de leaseperiode over is, krijgt de lessee de optie om het maritiem materieel te kopen. Vaak is er ook de mogelijkheid om de leaseperiode te verlengen.  

Wat is sale- en lease back?

De derde optie is de sale- en lease backoptie. Deze optie is uiterst handig voor bedrijven die al binnenvaartschepen bezitten, maar een nood hebben aan werkkapitaal. Bij deze leasevorm verkoop je immers jouw binnenvaartschip aan Beequip, waarna je het schip terug leaset. Hierdoor verkrijg je kapitaal om te groeien én kun je het schip blijven gebruiken. Zo blijf je economisch eigenaar en het binnenvaartschip staat ook op jouw balans. Wij worden tijdelijk juridisch eigenaar, tot het schip weer jouw eigendom wordt aan het einde van de leaseperiode. 

Service van Beequip

Wil je op een professionele en financieel interessante manier een binnenvaartschip leasen? Dan is Beequip er voor jou. Onze experts, gespecialiseerd in de maritieme sector, zoeken de beste lease optie voor jou en bepalen de waarde van het te leasen materieel. Wij baseren onze lease offerte op waar je het binnenvaartschip voor wilt gebruiken en welke invloed dit heeft op de waarde. Dat is onze ‘equipment first’ aanpak. Wil je meer informatie over het leasen van een binnenvaartschip? Neem dan contact op met Beequip.

Behalve binnenvaartschepen, kun je bij Beequip ook terecht om andere machines en/of materieel te leasen. Wil je bijvoorbeeld een heftruck leasen of een vrachtwagen leasen? Equipment lease is onze sector. Wij helpen je graag.